Gemeentepagina Harderwijk week 11

Met deze week al het nieuws uit de gemeente Harderwijk met o.a. Werkbezoek commissaris van de Koning en gedeputeerde aan AZC, 
werkgebied Boulevard open voor publiek en nog veel meer nieuws.
 

Gemeentepagina Harderwijk en Hierden week 11 – 15 maart 2017

 Werkbezoek commissaris van de Koning en gedeputeerde aan AZC

Woensdag 8 maart brachten de commissaris van de Koning de heer Cornielje en gedeputeerde van de provincie Gelderland mevrouw Meijers een bezoek aan het AZC in Harderwijk. Het bezoek startte met een ontvangst door burgemeester Harm-Jan van Schaik op de gemeentewerf. Samen met wethouder Jeroen de Jong, omwonenden van het AZC en vrijwilligers van het Platform Welkom Vluchtelingen Harderwijk gingen zij in gesprek over de opvang van asielzoekers in Harderwijk. Het programma vervolgde zich op het AZC-terrein waarbij de aanwezigen werden ontvangen door locatiemanager Thami Zabda. Meer informatie: www.harderwijk.nl/werkbezoekazc. 

Werkgebied Boulevard open voor publiek

Nieuwsgierig naar de werkzaamheden? Trek uw laarzen of stevige schoenen aan en bekijk de werkzaamheden van dichtbij. Op donderdag 23 maart tussen 16.30 en 19.00 uur zet Waterfront Harderwijk de deuren van bouwlocaties op de Boulevard tijdelijk open voor publiek. De Boulevard ondergaat als onderdeel van Waterfront Harderwijk een grootschalige verbouwing. De parkeerplaatsen in het gebied maken plaats voor een gastvrije stadshaven met wandelpromenades aan beide kades. De nieuwe bruggen verbinden de historische binnenstad met het Dolfinariumeiland en de nieuwe woongebieden op het oude industrieterrein Haven.
 
Wij ontvangen u graag bij het uitkijkpunt op de Boulevard (ter hoogte van de entree van het Dolfinarium). Na een korte introductie kunt u een looproute volgen door het werkgebied, waar wij u op verschillende plekken meer informatie geven over de uitvoering van de werkzaamheden en de toekomstige situatie. Het looproute over het bouwterrein is helaas niet begaanbaar voor mensen die minder goed ter been zijn.
 
Bent u niet in de gelegenheid om het werkgebied te bezoeken? Meer informatie over de werkzaamheden kunt u ook vinden op www.waterfrontharderwijk.nl. Hier kunt u ook de werkzaamheden volgen via de webcam. 

Stemmen Tweede Kamerverkiezingen

De stembureaus voor de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Harderwijk zijn vanaf 7.30 uur open. U kunt vandaag stemmen tot 21.00 uur. Als u gaat stemmen, vergeet uw stempas (of kiezerspas) en uw ID-bewijs (bv. paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) niet. Zonder kunt u geen stem uitbrengen. Stemt u namens iemand anders vergeet dan ook zijn/haar kopie van legitimatiebewijs niet.
Meer informatie: www.harderwijk.nl/verkiezingen

Raadsinformatie

De raad vergadert op donderdag 23 maart vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere wijziging verordening Erespeld en het Parkeerroute Informatie Systeem. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen. 

Veel belangstelling voor eerste tafelgesprek De tafel van één

Dinsdag 7 maart startte het eerste tafelgesprek van De tafel van één in Wijkontmoetingscentrum Stad 'De Tinne'. In totaal deden 37 vrouwen mee. De meeste vrouwen kwamen uit Harderwijk, maar ook vrouwen en Ermelo en Zeewolde waren aanwezig. De grote belangstelling voor de tafelgesprekken bleek uit de gedachte dat deelname een verplichting was vanuit de Sociale Dienst Veluwerand. Jet Schaftenaar, ZorgDat benadrukte direct dat de kracht van het project in de vrijwilligheid zit. "Je doet alleen mee omdat je het wilt en omdat je zelf graag stappen wilt zetten. Of dat nu werk, vrijwilligerswerk, een opleiding of iets heel anders is." Wilt u het hele verslag lezen? Kijk dan op www.harderwijk.nl/tafelgesprek

Lees ook dit artikel over de Tafel van Eén

Start spandoekenwedstrijd Koningsspelen 2017

Op vrijdag 10 maart overhandigde wethouder Sport Christianne van der Wal aan de directeur van basisschool De Bron, Martin van der Bor het eerste pakket voor de spandoekenwedstrijd van de Koningsspelen. Veel basisscholen in Harderwijk vieren de Koningsspelen op vrijdag 21 april met als thema Feest. Vooraf aan de Koningsspelen maken kinderen per klas een spandoek dat op de Koningsspelen op het terrein wordt opgehangen. In het pakket zitten knutselspullen om het  spandoek te maken.

Scholen mogen zelf een spandoek van 1 meter bij 1.5 meter maken met bijvoorbeeld een laken. Lukt dat niet, dan kunnen zij tegen een kleine vergoeding een spandoek bij Textline bestellen. Aan het eind van de middag maakt de jury de winnaar van de wedstrijd bekend. De winnaars maken met de hele klas kans op een klassenuitje of een gaaf spel voor op het schoolplein. Wij wensen de kinderen veel plezier bij het maken van het spandoek! 

Kinderen en Talenthouse frissen panden in Stadsdennen op

Vrijdag 10 maart zijn de kinderen van de basisscholen De Schakel en Al-Islaah aan de slag gegaan met het opfrissen van het oude pand waar Sim Ki en de Kringloop waren gevestigd. Het oude pand is dichtgetimmerd en wordt in de toekomst gesloopt. Op vrijdag 3 maart was een ‘creatief team’ al gestart met het zetten van de eerste tekeningen op het pand. De kinderen hebben de  tekeningen ingekleurd en een aantal creatievelingen van het Talenthouse zijn met graffiti aan de slag gegaan. Een mooie samenwerking in een zeer actieve wijk! 

Lees ook dit artikel over opfrissen Sim Ki pand

Informatie- en inspraakavond jeugdhulp

De samenwerkende gemeenten nodigen ouders, jongeren, jeugdhulpinstellingen, lokale teams, huisartsen, scholen en andere belanghebbenden uit voor een informatie- en inspraakavond. Wij horen dan graag van u hoe wij de jeugdhulp in de toekomst verder kunnen verbeteren. 
 
Waar
  • Dinsdag 28 maart, Theaterzaal De Dialoog, Ermelo van 19.30 – 21.00 uur
  • Woensdag 29 maart, Gemeentehuis Nunspeet, Nunspeet van 19.30 – 21.00 uur
  • Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee.
Denkt u mee?
U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar Tamar Hoefsloot: [email protected]. Geef daarbij aan bij welke bijeenkomst u aanwezig wilt zijn. 

Meer informatie: www.harderwijk.nl/jeugdhulp

Uitnodiging Sportplatform

Wanneer? Dinsdag 21 maart in de kantine van Atletiekvereniging Athlos aan de Strokelweg 9 in Harderwijk. De bijeenkomst wordt om 19.30 uur geopend door wethouder sport Christianne van der Wal. Het sportplatform is voor iedereen die geïnteresseerd is in sport: bestuurders, trainers en leden.

U bent van harte welkom deze avond bij te wonen. Graag aanmelden per email naar [email protected]. Meer informatie: www.harderwijk.nl/sport.    

Gratis compost ophalen als dank voor uw GFT

Inwoners van de gemeente Harderwijk kunnen zaterdag 25 maart tussen 9.00 en 12.00 uur op vertoon van hun legitimatiebewijs gratis compost ophalen bij de gemeentewerf Snel Herstel, Gelreweg 2B te Harderwijk. Op deze manier bedanken wij u voor de inspanningen die u levert om GFT-afval te scheiden van ander afval. Wees er snel bij want op = op. 

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
  • 2-3-2017 Parallelweg 26- 5: kappen 10 bomen
  • 28-2-2017 Markt 17: nieuwe winkelpui
  • 2-3-2017 Fokko Kortlanglaan: kappen elzen hakwal
  • 23-2-2017 Beneluxlaan 40 : schuur
  • 27-2-2017 Boomkamp 22: koel-/vriescel in strijd regels ro
  • 4-3-2017 Vlierburgweg 4: inrit
  • 8-3-2017 Ceintuurbaan 4-50: kappen 5 bomen
  • 6-3-2017 Alberdingk Thijmlaan 66: vervangen kozijnen
  • 6-3-2017 Annie M.G. Schmidtlaan 1: 2 ventilatieschachten
  • 3-3-2017 Goede Reede: bedrijfspand en inrit
  • 27-2-2017 Julianalaan 50: schuur in strijd regels ro
  • 3-3-2017 Krommekamp 59: uitbreiden woning
  • 3-3-2017 Molenweg 12: wijzigen gebruik in strijd regels ro en uitbreiden bedrijfspand
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het Contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333. 

Verleende vergunningen
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):

  • 6-3-2017 Groot Sypel: kappen 74 bomen
  • 6-3-2017 Strandboulevard Oost 8: reclame (1 uiting)
  • 6-3-2017 Churchill-Laan 1: dakkapellen (voor en achterzijde)
  • 6-3-2017 Van Leeuwenhoekstraat 13: bedrijfspand in strijd regels ro
  • 6-3-2017 Hoge Varenweg 43: isoleren dak en aanbrengen overstekken
  • 6-3-2017 Hoge Varenweg 45: isoleren dak en aanbrengen overstekken
  • 6-3-2017 Jhr. Sandberglaan 38: uitbreiden woning in strijd regels ro
  • 7-3-2017 Couperuslaan 17: dakkapel (voorzijde)
  • 8-3-2017 Strandboulevard Oost 10: woning in strijd regels ro, aanleggen inrit, wijziging bij monument
  • 9-3-2017 Waltorenstraat 5B: plaatsen banier en in strijd gebruiken pand
  • 9-3-2017 Boomkamp 22: koel-/vriescel in strijd regels ro
  • 9-3-2017 Kleine Varenweg 4: overschrijding maximum nokhoogte
  • 9-3-2017 Vondellaan 26: renoveren pand
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
 
Verdaging beslistermijn
Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
Verdaging reguliere procedure:
  • 26-4-2017 Donkerstraat 52: herontwikkeling winkelpand in 8 appartementen
  • 27-4-2017 Kerkplein 4: herontwikkeling pand in strijd regels ro en slopen in beschermd stadsgezicht
Wijzigingsplan Frankrijk – Boomkamp 29
Burgemeester en wethouders hebben op 7 maart het wijzigingsplan Frankrijk – Boomkamp 29 ongewijzigd vastgesteld. Het wijzigingsplan maakt, met gebruikmaking van de in het bestemmingsplan Frankrijk opgenomen wijzigingsbevoegdheid, de bouw van een tweede woning op het perceel Boomkamp 29 mogelijk.
 
Het wijzigingsplan ligt met ingang van 16 maart gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde wijzigingsplan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend. Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het plan (NL.IMRO.0243.WP00169-0003) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden:

Ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.WP00169-/NL.IMRO.0243.WP00169-0003 of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenfrankrijk. Informatie: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411 911.
 
Zakelijke beschrijving:
Ten behoeve van het aantonen van de economische uitvoerbaarheid van de plannen is met de betreffende eigenaar een anterieure overeenkomst gesloten. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van bovengenoemde overeenkomst ligt gedurende dezelfde periode op dezelfde locatie voor een ieder ter inzage. Tegen de gesloten overeenkomsten en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Informatie: dhr. A. Koopmans, tel. 411 911.
 
Milieumeldingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding activiteitenbesluit ontvangen:
23-02-2017: Meulstee Car Centre, Réaumurstraat 10, 3846 BZ in Harderwijk, voor het starten van het bedrijf.
 
En de volgende melding op grond van het sloop/asbestbesluit ontvangen:
  • 28-02-2017: Gruttomeen 68, 3844 ZE in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit de woning.
  • 13-02-2017: Fokko Kortlanglaan 189, 3845 LC in Harderwijk, voor het slopen van een woonboerderij met bijgebouwen.
Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.
 
Eenrichtingsverkeer op groter parkeerterrein Horsterhout
De gemeente heeft besloten om eenrichtingsverkeer in te stellen op het uit te breiden parkeerterrein Horsterhout. Daartoe wordt een uitgang gecreëerd naar de Tonselsedreef. Daarnaast zullen extra voetgangersoversteekplaatsen (zebra’s) worden aangelegd en wordt duidelijk aangegeven dat parkeren alleen bestemd is voor personenauto’s.
 
Het verkeersbesluit met tekening is bekendgemaakt in de elektronische Staatscourant. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Secretariaat bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. U kunt uw bezwaarschrift indienen tot uiterlijk zes weken na de datum van bekendmaking in de elektronische Staatscourant van www.officielebekendmakingen.nl.

Via zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u de verkeersbesluiten en andere overheidsbesluiten bekijken. Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met  het Domein Ruimte, tel. 411 911.
 
Vooraankondiging bestemmingsplan Binnenstad - Havendijk
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan voor het gebied rond de Visafslag, de Molen en Veluvia aan de Vissershaven wordt voorbereid. .
 
Het (voor)ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting rond de zomer 2017 gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd. De terinzagelegging zal op de gebruikelijke wijze worden bekendgemaakt in Het Kontakt en op de gemeentepagina www.harderwijk.nl. Vanaf dan kan een reactie op het bestemmingsplan worden ingediend bij het gemeentebestuur. Tegen dit voornemen kunt u geen zienswijzen indienen en er wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. Informatie: afd. Ruimte, mw. K. van der Schot, tel 411 911.