Gemeente nieuwsberichten week 40

Met deze week: Verzamel bladeren in bladkorven, vrijdag 13 oktober gratis reparatie fietsverlichting, huiseigenaren vertellen over hun duurzame huis en natuurlijk de aangevraagde en verleende vergunningen.  

Huiseigenaren vertellen over hun duurzame huis

Dit jaar zijn de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november. Huiseigenaren in heel Nederland openen dan hun deuren en vertellen hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeente Harderwijk doet ook mee.
 
Doet u mee met uw woning?
Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen en bouwen zijn welkom. Of het nu gaat om ervaring met HR++-glas, een warmtepomp of slim hergebruik van materialen bij een nieuwe woning.  Bezoekers horen graag de ervaringen uit eerste hand. Misschien weet u uit eigen ervaring hoe lastig het is om de juiste informatie te vinden. Dan is dit uw kans uw huis voor anderen open te stellen en uw ervaringen met anderen te delen. Aanmelden kan op www.duurzamehuizenroute.nl/harderwijk.

Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via het nummer 0800-2000. Ben je slachtoffer van geweld in huiselijke kring (bijvoorbeeld partnergeweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling), vermoed je het in je omgeving of ben je pleger? Bel dan voor hulp en advies naar ‘Veilig Thuis’: 0800-2000 (gratis). Meer informatie: www.vooreenveiligthuis.nl.

Raadsinformatie

De commissie Samenleving vergadert op donderdag 12 oktober vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere renovatieplan oude stadhuis. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.

Verzamel bladeren in bladkorven

In de komende periode gaan onze buitendienstmedewerkers en aannemers aan het werk met het wegblazen van de herfst bladeren. Met veegwagens en meerdere bladblazers gaan ze de strijd aan met het blad. Het blad wordt verzameld en naar de composthoop gebracht.
 
Ook u kunt het blad van de gemeentebomen verzamelen die in uw tuin, op de straat of de stoep liggen. De gemeente zet in week 41 meerdere bladkorven uit in Harderwijk en Hierden waar u het blad in kunt doen. Hiervoor hebben wij speciale locaties aangewezen. In het buitengebied van Hierden staan geen bladkorven, alléén daar mag u het blad in de berm vegen.
 
Zo gebruikt u de bladkorven
- In de korven mag alléén bladafval worden gedeponeerd;
- Het bladafval mag uitsluitend afkomstig zijn van gemeentebomen die in uw tuin, op de stoep, de straat of het plein liggen;
- In de korven mogen géén takken of ander afval zoals lege flessen en vuilniszakken worden gedeponeerd.
 
Met de bladkorven willen wij graag samen met u werken aan een schone en veilige straat. De wijkbeheerder houdt in de gaten wanneer de bladkorf geleegd moet worden. Zodra de meeste bladeren gevallen zijn, worden de bladkorven weer verwijderd. Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via [email protected].

Laat vrijdag 13 oktober gratis uw fietsverlichting maken

Op vrijdag 13 oktober kunt u uw fietsverlichting gratis laten repareren. Het gaat hierbij om eenvoudige reparaties zoals vervanging van lampjes en bedrading. U kunt hiervoor vanaf 14.00 uur bij de onderstaande rijwielhandelaren terecht.

Boonen Tweewielers, Fokko Kortlanglaan 225; Boonen Fietsen, Mecklenburglaan 2; Tweewielercentrum Kleijer, werkplaats Plantage 8; Bram Hop Tweewielers, Molenweg 10, Hierden; Poolen Rijwielhandel, Kruisweg 4, Hierden; Bike Totaal Schraverus, Hierdenseweg 21 en Triasgracht 12; Profile Wigger ‘De Fietsspecialist’, Deventerweg 10.

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
21-9-2017 Mecklenburglaan 3: verbouwen 1e verdieping kazerne
14-9-2017 Parallelweg 26- 207: kappen 6 bomen
 
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het Contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
25-9-2017 Parallelweg 26-221: kappen 5 bomen
26-9-2017 Laan der Verenigde Naties 28: uitbreiden woning in strijd regels ro
26-9-2017 Sonnevancklaan 7: kappen 2 bomen
 
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
Verdaging reguliere procedure:
Goede Reede Werklandschap Oost: oprichten bedrijfspand; 13-10-2017 exclusief termijn verzoek om stukken.

Intrekken/verwijderen algemene gehandicaptenparkeerplaats Barbershopdreef 10/12A

De gemeente heeft besloten om de in 2010 geplaatste algemene gehandicaptenparkeerplaats te verwijderen ter hoogte van het adres Barbershopdreef 10/12A te verwijderen omdat deze niet meer wordt gebruikt.
 
Het besluit met tekening is bekendgemaakt in de elektronische Staatscourant. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Secretariaat bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. U kunt uw bezwaarschrift indienen tot uiterlijk zes weken na de datum van bekendmaking in de elektronische Staatscourant van www.officielebekendmakingen.nl.
Via zoek.officielebekendmakingen.nl/ kunt u de verkeersbesluiten en andere overheidsbesluiten bekijken. Meer informatie: Domein Ruimte, tel. 411 911.

Fahrenheitstraat 7 in Harderwijk

Besluit gehele intrekking omgevingsvergunning onderdeel milieu
Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk delen mee dat zij ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) hebben besloten de omgevingsvergunning onderdeel milieu geheel in te trekken van Reukema Papier Harderwijk B.V., Fahrenheitstraat 7 in Harderwijk.
 
Mogelijkheid van inzien:
Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 5 oktober tot 16 november ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis tijdens de gebruikelijke openingsuren.
 
Rechtsmiddelen:
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na dagtekening van het besluit hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank Gelderland (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem). Zij die partij zijn in de hoofdzaak kunnen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen.

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van sloop/asbestbesluit ontvangen:
7-9-2017: Van Deysselstraat 11, 3842 BM in Harderwijk voor het verwijderen van asbest uit een schuur/opslag;
 25-9-2017: Landstede Mecklenburglaan 3, 3843 BN in Harderwijk, voor het slopen van een gebouw met een bijeenkomst-/onderwijs- functie.

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info