Gemeente nieuwsberichten Harderwijk en Hierden week 37

Met deze week: Denk mee over de toekomst van Tinnegieter, Start Fiets Telweek: groter dan ooit en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Afwijkende toewijzingsprocedure nieuwbouwprojecten Drielanden–Harderweide opgeschoven

Vanaf 1 november 2017 geldt een afwijkende toewijzingsprocedure voor nieuwbouwprojecten in de wijk Drielanden-Harderweide. Vanaf die datum krijgen mensen die staan ingeschreven voor deze wijk, voorrang bij toewijzing. Dit betekent dat de eerder gecommuniceerde ingangsdatum van 1 januari 2017 is opgeschoven.
 
Wat is er aan de hand in Drielanden-Harderweide?
Met betrekking tot de nieuwbouwprojecten in Drielanden-Harderweide zijn afwijkende afspraken gemaakt met de projectontwikkelaars BPD en Slokker. De nieuwbouwkoopwoningen van deze partijen worden toegewezen op basis van een aparte lijst met geïnteresseerden. Mensen die zich voor deze lijst aanmelden krijgen tot 1 januari 2022 voorrang bij toewijzing in Drielanden-Harderweide. Die voorrang gaat voor op inschrijving in het gemeentelijke registratiesysteem voor nieuwbouwkoopwoningen en bouwkavels en daarbij opgebouwde punten.
 
Waarom is de eerder gecommuniceerde deadline verschoven?
Nu de eerste projecten zijn toegewezen, merken we dat de afwijkende toewijzingsprocedure voor Drielanden-Harderweide onvoldoende bekend is. Om de toewijzing eerlijk te laten verlopen hebben we in overleg met de projectontwikkelaars besloten om de ingangsdatum te verschuiven naar 1 november 2017. Degenen die staan ingeschreven in het gemeentelijke registratiesysteem krijgen nog tot 15 oktober 2017 de tijd om zich aan te melden voor de Drielanden-Harderweide lijst.
 
Meer informatie of heeft u vragen?
Iedereen die zich nog kan aanmelden voor de lijst Drielanden-Harderweide heeft daarover persoonlijk bericht ontvangen. Heeft u vragen over de afwijkende toewijzingsprocedure in dit wijkdeel, dan kunt u contact met ons opnemen. Dat kan via [email protected] of op tel. 0341 411 911. Op de website www.harderweide.nl vindt u alle informatie over de verkoop van woningen van BPD en Slokker. 

Verzoek om geheimhouding van persoonsgegevens

In de Basisregistratie personen, afgekort de BRP zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die in Nederland woont. Iedere overheidsinstantie is verplicht gegevens uit de BRP te gebruiken. Ontvangt u bijvoorbeeld huurtoeslag, een uitkering of vermindering afvalstoffenheffing dan is uitgegaan van informatie over u in de BRP. Ook andere instanties kunnen om uw gegevens vragen. Wilt u niet dat zij uw gegevens krijgen, vraagt u dan uw persoonsgegevens geheim te houden.
 
Wettelijke taken
In de BRP staan uw adresgegevens maar bijvoorbeeld ook gegevens over een huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen. Overheidsinstellingen en andere instellingen zoals pensioenfondsen en zorgverzekeraars krijgen deze informatie automatisch. Deze instellingen gebruiken informatie uit de BRP om een beslissing over u te nemen. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bepaalt welke informatie aan deze instanties wordt verstrekt. Deze verplichte gegevensverstrekking kunt u niet tegengaan.
 
Verzoek om gegevens door derden
In een aantal gevallen vragen ook anderen – derden - om uw gegevens. In het Privacyreglement BRP van de gemeente Harderwijk staat een overzicht aan welke instanties er op verzoek gegevens worden verstrekt. Hiervoor kunt u geheimhouding van uw persoonsgegevens vragen. Uw gegevens worden dan niet verstrekt aan instanties uit het Privacyreglement BRP. Soms wordt er eerst aan u gevraagd of u het goed vindt dat wij uw gegevens verstrekken (bijvoorbeeld aan een advocaat). Aan commerciële instanties worden nooit gegevens verstrekt
 
Verzoek om geheimhouding

Wilt u niet dat gegevens over u uit de BRP aan ‘derden’ worden verstrekt, dan kunt u een verzoek indienen. Op www.harderwijk.nl/verzoekgeheimhouding kunt u een formulier downloaden. U kunt het formulier ook aanvragen via [email protected] of tel. 0341 411 911. Als uw verzoek is verwerkt, ontvangt u een bevestiging.
 
Overzicht
Wilt u weten aan wie in het afgelopen jaar over u gegevens uit de BRP zijn verstrekt, dan kunt u daarvan (schriftelijk met een kopie van uw legitimatiebewijs) een overzicht opvragen bij de gemeente. Binnen enkele weken krijgt u dat overzicht dan thuisgestuurd.
 
Juiste gegevens
Het is dus belangrijk dat uw gegevens in de BRP juist en actueel zijn. Twijfelt u daaraan? Neemt u dan contact op met het Klant Contactcentrum van de gemeente Harderwijk, tel. 0341 411 911. 

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 21 september vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder Ontwikkeling gebied De Harder. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen

Nationale Sportweek 2017

Ook Harderwijk viert de Nationale Sportweek 2017 van 9 t/m 17 september. Deze week zullen overal in het land sportactiviteiten worden georganiseerd, met als doel alle Nederlanders te laten ervaren hoe leuk sport en bewegen is.
 
Deelnemende sportaanbieders uit Harderwijk stellen hun trainingen en lessen open voor inwoners uit Harderwijk. Kijk hiervoor op de paginagrootte advertentie in deze uitgave of op de facebookpagina van Sport Harderwijk. 

Denk mee over de toekomst van Tinnegieter

Woningcorporatie UWOON organiseert een workshop over een duurzame toekomst voor de buurt Tinnegieter op woensdag 27 september. Iedere inwoner van Harderwijk is van harte welkom mee te denken over de vernieuwing van de buurt. Aanleiding is de leeftijd van huurwoningen van UWOON in een deel van de wijk. Onder andere via de workshop wil UWOON een goed besluit nemen over de toekomst van deze woningen.

De centrale vraag is: ‘Wat vindt u belangrijk voor dit karakteristieke stukje Harderwijk?’

  • Datum: woensdag 27 september
  • Tijd: 19.30 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Locatie: Toekomstcafé, Dagactiviteitencentrum De Schuilplaats, Prinsesselaan 1, Harderwijk.
Geef u op door een e-mail met uw gegevens (naam, adres en aantal personen) te sturen aan [email protected] onder vermelding van ‘workshop Tinnegieter’. U kunt ook telefonisch contact opnemen met mevr. Sietsma van UWOON 0341 41 68 94.

Unieke geboortezorgmarkt in het St Jansdal

Wij zijn trots op de geboortezorg op de Veluwe. Daarom organiseerde het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) Harderwijk en omstreken een unieke geboortezorgmarkt op zaterdag 9 september. De markt werd geopend door het bestuur van het VSV, samen met wethouder Zorg en Welzijn Gert Jan van Noort en trainer en coach Radmilo Soda. Op de markt kregen de bezoekers informatie over zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en de tijd erna. Trainer en coach Radmilo Soda, bekend van het boek MOMS, gaf een workshop. Kijk op www.zorgdiebevalt.nl voor een verslag van de dag.
 
Het Verloskundig Samenwerkings Verband bestaat uit verloskundigen van de Noordwest-Veluwe en omstreken, de gynaecologen en klinisch verloskundigen van ziekenhuis St Jansdal en kraamzorgorganisaties. 

Start Fiets Telweek: groter dan ooit

Maandag 18 september start de derde editie van de Nationale Fiets Telweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland. U kunt meedoen door de ‘Fiets Tel-app’ te downloaden. U maakt dan kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite E-go. Maar u kunt ook gewoon meedoen zonder de app  en tellen zoals voorheen.
 
Van 18 tot en met 24 september meten we weer hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om de routes te beoordelen en ervaringen te delen.
 
Vernieuwde App
Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Deelnemers die gebruik maken van deze ‘actieve modus’, krijgen meer inzicht over hun eigen ritten. De app begint automatisch met meten als je op de fiets stapt.
 
Meldt u vóór 18 september aan voor de streekconferentie ‘Veluwemeerkust’ van 7 oktober van 9.00 tot 16.00 uur in Hotel de Beyaerd. U kunt dan meedenken over het landschap tussen Harderwijk en Nunspeet. Meer info en aanmelden: www.veluwemeerkust.nl.

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
  • 29-8-2017 Laan Der Verenigde Naties 4: gebruik garage in strijd regels RO
  • 4-9-2017 Couperuslaan 175: uitbreiden woning en plaatsen bijgebouwen in strijd regels RO
  • 31-8-2017 Korhoenlaan 1 -116: kappen 1 boom
  • 1-9-2017 Sonnevancklaan 7: kappen 2 bomen
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.
 
Verleende vergunningen
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
  • 5-9-2017 Paardenbloemdreef 11: woning
  • 5-9-2017 Kleine Mheenweg 8a: veranda in strijd regels ro
  • 5-9-2017 Robbenzand 83: woning in strijd regels ro en aanleggen inrit
  • 6-9-2017 Bliksdam 4: woning in strijd regels ro
  • 6-9-2017 Paardenbloemdreef 17: het oprichten van een woning
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
 
Wijzigingsplan Drielanden–Fokko Kortlanglaan 151
Burgemeester en wethouders hebben op 5 september het wijzigingsplan Drielanden–Fokko Kortlanglaan 151 vastgesteld. Met gebruikmaking van de wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan Drielanden–Groene Zoom maakt het wijzigingsplan de bouw van één nieuwe woning op het perceel mogelijk.
 
Ten behoeve van het wijzigingsplan is tevens een besluit hogere waarde ingevolge artikel 4.10 Besluit geluidhinder vastgesteld. Met de vaststelling van een hogere waarde wordt de realisatie van de nieuwe woning mogelijk gemaakt.
 
Het wijzigingsplan en het besluit hogere waarde liggen met ingang van 14 september gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde wijzigingsplan en het besluit hogere waarde beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend. Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Het plan (NL.IMRO.0243.WP00183-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.WP00183-/NL.IMRO.0243.WP00183-0002 of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannendrielanden. Informatie: domein Ruimte, dhr. R. Huisman, tel. 411 911.
 
Verdaging beslistermijn
Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
Verdaging reguliere procedure:
  • Noordereiland westzijde: damwanden; 23-10-2017
  • Jac. Perkstraat 5: splitsen woning in 2 appartementen in strijd regels RO; 3-11-2017
  • Havendam 56: wijzigen brandcompartimentering; 19-10-2017
Milieumeldingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding activiteitenbesluit ontvangen:
  • 2-8-2017: Melding activiteitenbesluit Shell Nederland Oranjelaan, Oranjelaan 46 in Harderwijk, voor het plaatsen van een opslagkooi t.b.v. de verkoop van gasflessen (Primagaz).
  • 22-8-2017: Melding activiteitenbesluit The Coffee Lodge Deventerweg 2a, 3843 GD in Harderwijk voor het starten van het bedrijf.
De volgende melding op grond van sloop/asbestbesluit ontvangen:
  • 30-8-2017: Sloopmelding Klavermeen 35, 3844 PS in Harderwijk voor het verwijderen van asbest uit een schuur.