Gebied bij de molen in Harderwijk krijgt tijdelijke facelift

Door Harry Schipper – De gemeente Harderwijk gaat deelgebied 1 van de derde fase van het Waterfront bouwrijp maken. Tegelijk krijgt het gebied rondom de molen een tijdelijke facelift.
 

Aankomend voorjaar start in het deelgebied de verkoop van de woningen die er na de zomer gebouwd gaan worden.

Met het bouwrijp maken van het toekomstige woningbouwgebied is een half miljoen euro gemoeid. Bij dat bedrag zit ook de levering van een centraal rioolwaterpompgemaal. Het geld was al gereserveerd. Alleen de raad moet nog haar goedkeuring voor het krediet geven, maar dat lijkt na de behandeling in de commissie Ruimte slechts een formaliteit.

Bouwcombinatie BPD/Trebbe is via een aanbestedingsprocedure uitverkoren om de woningen te bouwen.

De commissieleden staan ook achter het besluit om het gebied rond de molen een tijdelijke opknapbeurt te geven. Het duurt nog zeker vier jaar voordat ook dit laatste deel van het derde deel van het Waterfront definitief wordt ingericht. Omwonenden en ondernemers aan die plek vinden het er nu een rommeltje.

De gemeente heeft in overleg met hen een ontwerp gemaakt om het een voorlopig mooi aanzien te geven. Dat kost een halve ton, die nog niet was begroot. De commissieleden hadden niettemin geen moeite met het plan dat wethouder Bert van Bijsteren omschreef als ‘goed voor de ondernemers en goed voor de omwonenden’. “Er is met alle belangen rekening gehouden”.

Het molengebied is ook het enige gebied dat direct grenst aan het woningbouwgebied en zo ongeveer deel uitmaakt van het bouwterrein. De facelift vindt de gemeente dan ook ‘een verantwoorde en relatief kleine investering om op deze plaats de overlast van de bouwplanontwikkeling te verzachten’.