Flevonice en Jongeren Op Gezond Gewicht Noord-Veluwe gaan samenwerking aan

Afgelopen maand is Sports & Funpark Flevonice uit Biddinghuizen een samenwerking aangegaan met de organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) NoordVeluwe. 

De partners organiseren op 25 juni het afsluitende evenement van de campagne Natúúrlijk Samen Spelen. JOGG voert met deze campagne actie om de leefstijl van jongeren te verbeteren en overgewicht te bestrijden.

De organisatie JOGG maakt onderdeel uit van het project ‘Actieve en Gezonde Leefstijl Jongeren’ van de provincie Gelderland. Met behulp van voorlichting op scholen deelt JOGG kennis van gezond eten en organiseert activiteiten die kinderen bewust maakt van het belang van voldoende bewegen. Daarnaast biedt de organisatie zorg en begeleiding voor kinderen met overgewicht en stimuleert het locaties waar kinderen komen (bijv. scholen en sportkantines) om een gezonder assortiment aan voedingsmiddelen aan te bieden.

Maatschappelijk Partner in Bewegen

De basis van de samenwerking tussen JOGG en Flevonice is ontstaan vanuit de gemeenschappelijk ambitie om mensen vanuit fun inspiratie aan te zetten tot bewegen. “Met ons park richten wij ons met sportieve fun-activiteiten op sporters, actieve families en groepen die zowel in de zomer als winter actief willen zijn. Maatschappelijk gezien steunen wij dan ook graag projecten die net als wij de ambitie hebben om mensen aan te zetten tot beweging en een gezonde levensstijl. We zien JOGG dan ook als een Maatschappelijk Partner in Bewegen”, aldus directeur Maarten van de Ven van Flevonice.

Afsluiting Natuurlijk Samen Spelen

Om overgewicht onder kinderen te bestrijden voert JOGG sinds eind maart de campagne genaamd Natúúrlijk Samen Spelen. Binnen deze campagne worden tot de start van de zomervakantie spelmiddagen georganiseerd om ouders en kinderen te laten zien hoe eenvoudig sporten en bewegen kan zijn. In het kader van de samenwerking organiseert JOGG op 25 juni samen met en op het park van Flevonice de afsluitende dag van de campagne. Ruim 300 ouders en kinderen volgen op deze dag een spelprogramma van negen activiteiten en ontvangen na afloop een gezonde snack. Tijdens het programma zal Flevonice een samenwerkingsovereenkomst tekenen met het bestuur van JOGG Noord-Veluwe.

Meer informatie over JOGG Noord-Veluwe? Bekijk www.regionoordveluwe.nl/jongeren-opgezond-gewicht.