‘Er kan in Harderwijk een nog hoger niveau worden gehaald’

Er komen Musical Masterclasses in Harderwijk. Morgen is de eerste. Met als thema ‘kracht’. Het is de eerste van een reeks. Hoeveel masterclasses er precies komen, is nog niet duidelijk.

“Uitnodigingen voor gastleraren zijn er uit, maar het blijkt lastig om de agenda’s op elkaar af te stemmen."

"We zijn nog allerlei afspraken aan het inplannen”, aldus kartrekker van de Masterclasses, Jan Postulart. 

Na het Podiumspektakel afgelopen zomer, merkte hij dat er behoefte was aan een stukje verdieping. “Ik denk dat er nog een veel hoger niveau gehaald kan worden, maar dan moet men er wel wat voor doen.” Na het spektakel is een commissie samengesteld, bestaande uit Postulart, Martin Glas (dirigent en zangleraar), Caroline Hoogeveen (audities Podiumspektakel), Laura van der Linde (zangeres en pr-medewerker Podiumspektakel) en Jan Tielenburg (docent).

In de verschillende workshops is er aandacht voor dans (beweging), zang (spraak) en acteren (expressie).

De eerste masterclass, zaterdag 28 oktober in de Roef, wordt gegeven door Jan Postulart (dansleraar en choreograaf) en Martin Glas (dirigent en zangleraar). Postulart gaat de deelnemers leren hoe ze krachtig kunnen overkomen in lichaamstaal. Glas gaat bezig met de kracht van de stem.
 
Er zijn ruim veertig aanmeldingen binnen voor de eerste masterclass. Dat strookt redelijk met de verwachtingen van de commissieleden. “Al moet ik zeggen dat ik het aantal aangemelde mannen wat vindt tegenvallen”, aldus Postulart. Als deze ruim veertig deelnemers zich ook voor de andere masterclasses inschrijven, krijgen ze voorrang op andere deelnemers. “Iedereen kan zich voor elke masterclass inschrijven, maar we houden wel bij wie wat gedaan heeft.” Dit omdat de workshops op verschillende onderdelen worden gegeven en de deelnemers het meeste groeien als ze alle masterclasses volgen.”

Deelname is vooralsnog gratis.

“Dat komt omdat deze eerste class wordt gesponsord door onder meer de Roef, Dansstudio Porceletti, Stichting Podiumspektakel Harderwijk en Glaskoren.”  De commissie probeert ook voor de volgende classes sponsoren te vinden, om zo niet gratis, in elk geval de kosten laag te houden.
 
Wanneer de tweede masterclass wordt gegeven, kan Postulart nog niet zeggen. “Ik heb op korte termijn een afspraak met de manager van Mariska van Kolck. Na aanstaande zaterdag gaan we de tweede class plannen.” Voor meer informatie en het laatste nieuws, houd de Facebookpagina van Musical Masterclasses Harderwijk in de gaten.