Einduitvoering van het Pop Leerorkest met CBS het Kompas

In acht lesweken werden vier klassen van CBS Het Kompas uit Harderwijk klaargestoomd voor een echt popoptreden met hun klas! De klassen werden in drie groepjes verdeeld en elk groepje studeerde onder leiding van popmuziekdocenten van Popschool Harderwijk, een bekend popnummer in. 

De lessen zijn op 3 juli afgesloten met een eindpresentatie aan ouders, opa's, oma's en vrienden.

Groep 6 en 7 spelen gitaar, keyboard en drums en de leerlingen van groep 5 nemen de zang voor hun rekening. De klassen mochten als band echt optreden met hun gekozen pop nummer.

Pop Leerorkest van de Popschool in Harderwijk met CBS het Kompas
Pop Leerorkest
Het Pop Leerorkest is een nieuwe en innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij basisschoolleerlingen in kleine groepjes de kans krijgen om binnen schooltijd een instrument te leren bespelen en met hun klas een band te vormen.

De instrumenten waaruit gekozen kan worden zijn: zang, elektrische gitaar, keyboard en drums. Om muziek in het basisonderwijs te stimuleren wordt het Pop Leerorkest mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Harderwijk.

Het Pop Leerorkest wordt gecoördineerd vanuit de Afdeling Onderwijs van Cultuurkust. De uitvoering is in handen van Popschool Harderwijk.