Eerste editie Twinkelfeest een succes, feest voor iedereen!

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie plaats van het Twinkelfeest. Het feest bedoeld voor kinderen en jongeren met een (meervoudige) beperking werd georganiseerd door Stichting Cultuurkust en Stichting Twinkel. 

 De kinderen genoten van dans, muziek en theater. “Zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Tim Smit, projectleider Cultuurkust

In de afgelopen drie jaar is Cultuurkust haar aanbod structureel gaan uitbreiden naar het sociale domein. Het is niet altijd eenvoudig om de vraag op te halen of de juiste doelgroep te vinden. “Het was daarom ook geweldig, dat zo’n mooie club als Stichting Twinkel zich komt melden”, verteld Smit.
 
Stichting Twinkel is in 2019 ontstaan, vanuit de vraag naar aanbod voor kinderen met een meervoudige handicap. Veel aanbod dat er wel was verdween, bijvoorbeeld door de sluiting van vijf zwembaden in de omgeving. Kunst is dan een oplossing. Na het eerste gesprek tussen de beide stichtingen ontstond het plan voor een eerste activiteit. Eens in de maand zou Twinkel Muziek plaats gaan vinden in de Roef. Na twee edities (tussen de eerste en tweede coronagolf) kon ging alles weer in op de rem. Afgelopen 10 juli was het dan eindelijk groot feest. En zelfs met de persconferentie van de avond ervoor en daardoor het nachtwerk voor de organisatie, bleek het feest die ochtend o, zo nodig. Op het terrein van de Rietmeen, waar de Roef inmiddels kamp heeft opgeslagen, waren het louter blije gezichten. Bijna 100 deelnemers, waarvan 35 kinderen uit de doelgroep, kunnen met een goed gevoel de vakantie tegemoet.
 
Na de zomer starten twee verschillende activiteiten van Cultuurkust i.s.m. Stichting Twinkel: Twinkel Muziek en Twinkel Dans, naast deze activiteiten heeft de organisatie nog meer te bieden, zoals Podium Uniek, het KOM atelier, Theater in de Wijk en Talentlab.
 
Voor meer informatie: cultuurkust.nl

Twinkelfeest Rietmeen Harderwijk 2021
(Foto Stichting Twinkel)