Eerste baby geboren in dolfijnenkamer Geboortezorghuis

Baby Victor is de eerste baby die is geboren in de dolfijnenkamer van het Geboortezorghuis Harderwijk. 

Om dit te vieren kregen de trotse ouders Jeroen van der Horst, Marloes Pol en grote zus Sophie uit Nijkerk Dolfijnenknuffels en vrijkaartjes. Senior marketeer Monique Bakker overhandigde de presentjes namens het Dolfinarium. Met de ingebruikname van de Dolfijnenkamer beschikt het Geboortezorghuis nu over drie huiselijk ingerichte bevalkamers.
 
Het Geboortezorghuis is de plek voor een verplaatste thuisbevalling, waar ouders begeleid worden door de eigen verloskundige. Moeder Marloes vertelt dat zij tijdens haar eerste bevalling halverwege naar het ziekenhuis moest. Dit was één van de redenen waarom zij bij de geboorte van haar tweede kindje op voorhand koos voor een bevalling in het Geboortezorghuis. Vader Victor vult aan dat hij de directe verbinding met het Moeder&Kind Centrum een prettig idee vond. Het Geboortezorghuis beschikt ook over een groot bad. “Deze werd gevuld toen wij onderweg waren vanuit Nijkerk en stond klaar toen wij arriveerden”, geven de kersverse ouders enthousiast aan.
 
Een dolfijnenbaby wordt direct na de geboorte door zijn moeder naar de oppervlakte begeleid. Dit noemt men slipstream. In het Harderwijkse Geboortehuis begeleiden de regionale verloskundigen moeders met het baren van hun kind, in bed, op de baarkruk, maar ook in bad.
 
Voor alle zwangeren die de intentie hebben om in het Geboortezorghuis Harderwijk te bevallen of nog niet zeker weten of zij hier willen bevallen, is het mogelijk om alvast een kijkje te komen nemen. Iedere eerste zaterdag en iedere eerste woensdagavond van de maand vindt er een rondleiding plaats. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.geboortezorghuis.nl/rondleiding.