Een warme wintergroet...

Een warme wintergroet van burgemeester Harm-Jan van Schaik: Hoe gaat het nu met u? Deze vraag wil ik graag persoonlijk aan u stellen. Door het coronavirus ontmoeten wij elkaar minder vaak dan wij misschien willen. Met de feestdagen voor de deur kan ik me voorstellen dat u juist nu de warmte en liefde met elkaar wilt delen.

Dat kan gelukkig ook op afstand met een klein gebaar. Pak wat vaker de telefoon, spreek iemand aan, stuur een kaartje of maak oogcontact. Zodat een ander zich geliefd, gezien of een beetje minder alleen voelt.

Warme wintergroet
Deze week ontvangt u een blanco ansichtkaart in de brievenbus. Deze kunt u sturen of geven aan iemand die u dierbaar is of iemand die wat extra aandacht verdient. Op de voorkant kunt u bijvoorbeeld een persoonlijke tekst of tekening plaatsen. 

Bij de feestdagen hoort voor velen warmte en gezelligheid met elkaar maar dat is dit jaar allemaal wat moeilijker. Om u een beetje op weg te helpen en van deze dagen te genieten hebben wij leuke winterse tips en activiteiten verzameld op harderwijk.nl/warmewintergroet.

Aandacht voor elkaar
Dit jaar staat volledig in het teken van het coronavirus en de veranderingen die het met zich meebrengt. Het delen van deze veranderingen en de gevoelens daarbij kan helpen bij het verwerken van ervaringen en ook anderen inspireren. Op het online stadsgesprek leest u verhalen van mede-inwoners achter het raam en bij de voordeur. Er staan misschien wel mensen op die u kent en natuurlijk kunt u ook zelf uw verhaal delen. Wij hebben elkaar nodig om de winterperiode door te komen.

Houd moed
Wij zien in onze gemeente dat veel inwoners zich goed aan de corona maatregelen houden. En we zien ook dat er mooie initiatieven zijn om elkaar te helpen in deze tijd. Dank u wel daarvoor! Ik roep u op: houd moed, heb lief en houd vol. Dat is mijn wens voor u en ons allemaal.

Ik wens u gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Harderwijk zijn en blijven wij samen!

Een warme wintergroet namens raad en college,

Harm-Jan van Schaik
Burgemeester