Echtpaar P.J. Koelstra en G. Koelstra-Hofstede vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op dinsdag 10 januari om 14.30 uur een felicitatiebezoek 

Levensloop 60-jarig bruidspaar Koelstra & Hofstede


Piet Koelstra is geboren en getogen in Rotterdam. Tijdens de oorlog is hij samen met zijn moeder en zusje naar Friesland gelopen en heeft daar de oorlogsjaren doorgebracht. Hij ging naar de ambachtsschool en heeft even gewerkt als elektricien, maar is al snel beroepsmilitair geworden.
 
Truus Koelstra-Hofstede is geboren in A-dorp en is opgegroeid in Zuidlaren. Ze heeft de mulo gedaan en is bij de Milva gegaan en werkte als verpleegster  in het Oog in Al ziekenhuis in Utrecht.
 
Ongeveer 62 jaar geleden hebben ze elkaar ontmoet in Utrecht. Truss werkte in het ziekenhuis en Piet was toen dienstplichtig militair en was daar gelegerd. Tijdens het uitgaan hebben ze elkaar ontmoet.
 
Op 10 januari 1957 zijn ze getrouwd in Zuidlaren. Ze zijn gaan wonen in Harderwijk omdat Piet intussen beroepsmilitair was geworden en gelegerd was in de WGF kazerne. Truus stopte met werken.
 
Ze kregen 4 kinderen: zoon Gert (1959), dochter Petra (1964, overleden 20 juli 2009), dochter Arenda (1968) en dochter Annemieke (1971)

In 1972 zijn ze verhuisd naar Ede vanwege het werk. Piet had daar veel sportgroepen. Hij gaf o.a.  les in volleybal, badminton, dames- en kindergymnastiek. Hijzelf was ook een fanatiek volleyballer.

Al hun kinderen sporten ook erg fanatiek en Truus was altijd druk met het op tijd klaar hebben van het eten. Het wassen van alle sportkleding en helpen bij het huiswerk. Ook zijn ze nog steeds trouwe supporters tijdens de sportwedstrijden van zowel de kinderen als de kleinkinderen.
 
In 1983 zijn ze weer terug verhuisd naar Harderwijk. In de jaren die volgden vlogen alle kinderen uit. Ze hielpen bij het klussen en verbouwen en paste zo nu en dan op de kleinkinderen, 6 kleindochters, 4 kleinzoons, 1 achterkleindochter en 1 achterkleinzoon.
 
Ze hebben jaren op de Veldkersmeen gewoond en wonen nu alweer zo’n 10 jaar aan de Alberdinck Thijmlaan.
 
Beide zijn ze nog goed gezond en ze kunnen zich nog goed redden.