Echtpaar Janny en Hans Clodius - Eemsing 60 jaar getrouwd

Woensdag 4 oktober viert het echtpaar Clodius - Eemsing hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Jeroen Joon bracht het echtpaar vandaag een felicitatiebezoek.

Levensloop echtpaar Janny en Hans Clodius – Eemsing

Janny en Hans hebben elkaar via uitgaansvrienden ontmoet in een dancing in Hilversum. Janny kwam met haar vriendin uit Weesp waar zij bij haar ouders woonde die uit het verre Slochteren verhuist waren naar het westen toen ze twee jaar was. Zij was de jongste in het gezin van vier kinderen.

Hans had geen broers of zusters en woonde ook bij zijn ouders maar haalde met z’n stap vriend beide op van de trein want zij kwamen uit Amsterdam. Met z'n vieren gingen ze eerst naar een gezellig café maar de ogen van Hans dwaalden de hele avond af naar Janny. Het afscheid van elkaar die avond was al zeer innig.

Vanaf die week half november 1960 zijn ze geen weekend zonder elkaar geweest. Genegenheid en verliefdheid ging over in wederzijdse liefde en waren trots op elkaar. Vier maanden later zijn ze verloofd op vier maart 1961. Ruim twee jaar later vonden ze via via een kleine drie kamer woning in hartje Amsterdam in de Nw.Spiegelstraat.

Hun huwelijk werd voltrokken op vier oktober 1963 in het stadhuis en grote kerk van Weesp en afgesloten met een lunch en een drukke receptie na afloop. Zonder medeweten van alle familie had Hans voor de volgende zeven dagen een huwelijksreis geboekt naar Parijs met de trein. Janny wist ook niets van zijn plan die blij en super verrast was toen zij de bestemming zag.

Drie jaar later werd Jeroen geboren op drie januari 1966 en werd het tijd om te verhuizen. Inmiddels had Hans z’n technische studies afgerond en kwam in aanmerking bij de gemeente, via gespecialiseerde bedrijven in Amsterdam voor een zonnige woning in de Bos en Lommer wijk in Amsterdam West die ze in 1967 betrokken. Na zeven jaar verhuisden ze naar Zuid een benedenwoning met meer ruimte en een flinke tuin. Een fijne wijk bij het Olympisch stadion, ook voor Hans z’n moeder die ook in Zuid woonde en inmiddels weduwe was.

Ook Janny’s ouders beide te jong overleden, tevens haar broer en zuster, beide zeer onverwachts, dit waren moeilijke jaren voor Hans en Janny. Begin jaren ‘70 begon Hans als technisch specialist bij de ABN bank in het nieuwe computer centrum in Amstelveen, na 22 jaar voor diverse bedrijven in geheel Nederland gewerkt te hebben.

Tevens begon Janny na studies bij Schoevers enige jaren later parttime voor de AMRO bank te werken, zij wilde deel uitmaken van deze maatschappij. Deze jaren ‘70 t/m ‘98 bereisden ze samen per auto en vliegvakanties + City trips half Europa, van noord Engeland t/m Cairo.

Ook vaarden ze later de zomermaanden, met hun kajuit boot door Hollandse wateren. Echter Engeland/Griekenland met de vele eilanden en Portugal behoorden tot de favorieten, en konden meteen hun hobby’s uitleven. Met die reizen staken ze tevens samen veel levenservaring en mensenkennis op. In 1990 trouwde hun zoon met Debby in Ouderkerk a/d Amstel. Het werk van Hans in A’veen bracht met zich mee dat ze besloten tot de koop van een maisonnette in 1984 waar ze 23 jaar met plezier hebben gewoond, tot Janny en Hans hun uittreding bij inmiddels de ABN-AMRO bank in 1995 en 1996.

In 2000 kochten ze bij het Leuvenumse bos in Ermelo een recreatie kavel met Chalet op 300 mtr. grond. Dicht bij de neef van Hans en vriend Henk in Ermelo en bij Strokel tennis + fitnessclub. Want sport maakt een wezenlijk deel uit van hun leven.

Ruim twaalf jaar hebben ze van het chalet op de mooie Noord-West Veluwe ook soms s’winters genoten met de tuin en de fietsclub van
't Hoge Veld. Tussentijds deed Hans nog zeven jaar vrijwilligers werk bij een kunst atelier in Ermelo, waar hij Dilyse ontmoette, toen 18 jaar nu 38 en beschouwd hu als haar tweede ouders. De klik is altijd gebleven.

Janny vond in De Bogen ook vrijwilligers werk. Ze besloten de maisonnette in A’veen te verkopen en naar een zonnig comfortabel zonodig levensbestendig appartement uit te kijken. Dit vonden ze in de nieuwe wijk Drielanden in Harderwijk in 2003. Als negen jarige jongen kwam Hans in Harderwijk met de jongensclub en de boot van Herder uit Amsterdam al hier. Nu zijn ze beide ruim op leeftijd en wonen er met plezier. Na vijf verhuizingen is de cirkel wel rond. Een fijne woon/leefomgeving met goede kennissen en vrienden om ons heen.

Echtpaar Clodius 60 jaar getrouwd Harderwijk