Echtpaar H. Spaan en M. Spaan-Companjen vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op dinsdag 19 april een felicitatiebezoek

Levensbeschrijving Echtpaar Spaan-Companjen


Op dinsdag 19 april is het 60 jaar geleden dat Henk Spaan en Miep Companjen samen in het huwelijksbootje stapten. Miep werd geboren in Oosterwolde bij Oldebroek en Henk werd 6 dagen later geboren op een boerderij op Oostloo, dichtbij ’t Harde. Het grappige is dat ze door dezelfde vroedvrouw zijn gehaald. 17 jaar later sloeg tussen hen beiden de vonk over toen Henk bij een elektro-installateur kwam werken in het dorp Oosterwolde. Miep werkte daar in de winkel voor huishoudelijke artikelen van haar ouders. Ze trouwden op 19 april 1956.

Henk heeft eerst 6 jaar bij diverse installateurs gewerkt en solliciteerde in 1955 bij de PGEM, nu NUON. Eerst werkte Henk een jaar in Apeldoorn en kreeg daarna definitief standplaats Harderwijk toegewezen. Hier werkte hij tot 1990, eerst als sterkstroommonteur en later als technisch opzichter van rayon Harderwijk. In de beginjaren in Harderwijk werd er veel gepionierd (ook bij nacht en ontij), in de polder oosterlijk Flevoland, die toen in opkomst was en Lelystad nog niet bestond. In die jaren zagen ze Harderwijk groeien van 12.000 inwoners in 1956 tot wat het nu is.

Miep is altijd druk geweest met het gezin. Er werden 7 kinderen geboren. Intussen hebben ze 13 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Door de jaren hebben ze veel gekampeerd met de caravan in binnen- en buitenland en ze bezochten 5 keer familie in Canada. Het echtpaar is vanaf de start in 1965 lid van Christengemeente Sefanja en heeft daarin verschillende taken vervuld.

Beiden zijn nu 83 jaar en verkeren nog in goede gezondheid. Sinds juli 2015 genieten ze van hun nieuwe appartement in de ‘Prinsenhof’ in de wijk Tweelingstad, met een prachtig uitzicht over de buurt. In mei zullen ze met familie en vrienden hun 60-jarig jubileum vieren.

Bruidspaar Spaan - Companjen Harderwijk 60 jaar getrouwd