DVS'33 en Instituut Jacob Cats bundelen krachten voor blessurepreventie bij meisjes- en damesvoetbal

DVS'33 Ermelo heeft aangekondigd dat ze zich sterk gaan inzetten voor blessurepreventie bij hun meisjes- en damesvoetbalteams. In samenwerking met Instituut Jacob Cats hebben ze een programma ontwikkeld om blessures te verminderen en de spelers gezond en fit te houden. Deze samenwerking komt voort uit de recente aandacht voor blessures bij speelsters in het (inter)nationale topvoetbal en het Nederlands elftal.

Verschillende nieuwsartikelen hebben melding gemaakt van blessures die de prestaties van het team hebben beïnvloed

DVS'33 heeft deze berichten ter harte genomen en besloten om proactieve maatregelen te nemen om blessures binnen hun eigen teams te voorkomen. Tegen het einde van het afgelopen seizoen heeft Instituut Jacob Cats video-opnames gemaakt van de manier waarop de speelsters van DVS'33 lopen en bewegen.

Deze opnames zijn vervolgens geanalyseerd om mogelijke risicofactoren voor blessures te identificeren. Op basis van deze analyses zijn specifieke programma's en trainingsschema’s opgesteld die vanaf het nieuwe seizoen worden geïntroduceerd bij de dames- en meidenteams. De doelstelling van dit initiatief is om het aantal blessures binnen de club aanzienlijk te verminderen.

Door middel van gerichte training en bewegingscorrecties hopen DVS'33 en Instituut Jacob Cats de speelsters bewust te maken van hun lichaamshouding en techniek, zodat ze minder vatbaar zijn voor blessures. Daarnaast zal er ook aandacht worden besteed aan het belang van een goede warming-up, cooling-down en hersteltechnieken.

Algemeen coördinator dames/meisjesvoetbal Ramon Crama is enthousiast over de samenwerking en gelooft dat dit een belangrijke stap is in de ontwikkeling van het meisjes- en damesvoetbal binnen de club. Hij zegt: "Het is van cruciaal belang dat we de gezondheid en het welzijn van onze speelsters waarborgen. Door middel van blessurepreventieprogramma's kunnen we hen helpen hun prestaties te verbeteren en tegelijkertijd blessures te voorkomen. We zijn erg blij met de expertise en ondersteuning van Instituut Jacob Cats bij dit initiatief."

“Passie voor gezondheid en optimaal presteren door samenwerking en deskundigheid is ons motto”, zegt Edwin Zonneveld van Instituut Jacob Cats. “We zijn er trots op dit motto ook op het voetbalveld bij DVS’33 in de praktijk te brengen.”

DVS'33 en Instituut Jacob Cats hopen dat andere voetbalclubs en -organisaties dit voorbeeld zullen volgen en ook aandacht zullen besteden aan blessurepreventie bij meisjes- en damesvoetbal. Met de juiste trainingsmethoden en bewustwording kan het aantal blessures worden teruggedrongen, waardoor speelsters langer kunnen genieten van hun favoriete sport en op topniveau kunnen blijven presteren.

Meiden training DVS 33 Ermelo