Dorpshuis Hierden krijgt geld voor nieuwe inventaris

Door Petronella van het Goor - Het Dorpshuis in Hierden krijgt, als de gemeenteraad akkoord gaat, eenmalig een bedrag van 20.000 euro van de gemeente Harderwijk voor een nieuwe inventaris.

Het dorpshuis is in 1948 gebouwd door de buurtvereniging Hierden en sinds die tijd biedt het onderdak aan allerlei (muziek)verenigingen en dorpsactiviteiten.

De laatste jaren heeft de buurtvereniging met eigen middelen voor ongeveer 200.000 euro verbouwd en verduurzaamd. Het college van burgemeester en wethouders is onlangs op bezoek geweest in het gerenoveerde dorpshuis en was onder de indruk van de onafhankelijkheid en inzet van de buurtvereniging.

Ze ontvangen geen gemeentelijke subsidies en zijn volledig zelfvoorzienend. Daarom vindt het college het gerechtvaardigd om de buurtvereniging een eenmalige investeringsbijdrage van 20.000 euro te geven voor een nieuwe inventaris. Ook omdat Hierden geen gemeentelijke wijkcentra heeft zoals Harderwijk, de buurtvereniging ruim vierhonderd leden heeft en een voortrekkersrol heeft bij allerlei sociale dorpsactiviteiten.

Het college wil de eenmalige bijdrage dekken uit de bestemmingsreserve Wijkaanpak op maat.