De voedselbank krijgt het certificaat voedselveilig uitgereikt

Onder grote belangstelling reikte Jaap Sala het certificaat "veilige voedselbank" uit aan Anje Schuuring, de algemeen coördinator van de voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten.

"We zijn trots op onze voedselbanken", zei de heer Sala, bestuurslid van de vereniging voedselbanken Nederland. "Er zijn nu 68 van de 157 voedselbanken die het certificaat "veilig" hebben gekregen.

Omdat de grote bedrijven als Lidl en Albert Heijn ervaren dat ze met een betrouwbare organisatie van doen hebben, willen ze samenwerken en voedsel leveren. Er wordt nog steeds te veel voedsel vernietigd, maar het vertrouwen in de voedselbanken worden steeds beter. Albert Heijn bijvoorbeeld gaat nu vlees dat tegen de tht datum is diepvriezen voor de voedselbanken." aldus de heer Sala.

Voedselbank Harderwijk

Hij noemde meerdere voorbeelden van de samenwerking en benadrukte dat dit werk, ook landelijk, door vrijwilligers uitgevoerd wordt. "Hoewel ons streven niet meer is om voedselbanken overbodig te maken, kiest ook de landelijke organisatie er niet voor om met betaalde medewerkers te werken. We gaan niet voor onze eigen portemonnee, maar voor de mensen die het nodig hebben. En zodra je met betaalde bestuurders en medewerkers werkt, gaat het eigen belang een rol spelen. Dat doen we dus niet."

De voedselbank in Harderwijk, Ermelo en Putten werkt met ongeveer 60 vrijwilligers die elke week 5.000 producten verwerken voor 700 personen. Zij kunnen wekelijks een pakket afhalen. Zie voor meer informatie www. voedselbankharderwijk.nl