Twee Harderwijkers te zien in televisieprogramma

De Top der Onmisbaren. Onder deze titel maakt VPRO’s tegenlicht een programma over beleidskeuzes die ‘gewone’ burgers zouden maken na de coronacrisis. Maar liefst twee Harderwijkers waren uitgenodigd om aan dit programma deel te nemen.

Het zijn Lucelle Deneer, die namens het onderwijs mocht aanschuiven en Theo Bakker, die als vertegenwoordiger van de ouderenzorg een plaats in dit overleg mocht innemen. Daarnaast maken zes andere vertegenwoordigers van vitale beroepen deel uit van dit forum.

De ambiance was zoals in een echte top, want in hotel OldRuitenborgh in Vollenhove werden de acht gasten met alle egards ontvangen. Maar er moest wel gewerkt worden. Van vrijdag 13 augustus tot zondag 16 augustus werd intensief overlegd over de beleidskeuzes die het kabinet na de Coronacrisis zou moeten maken en hiervoor waren de acht vertegenwoordigers van vitale beroepen uitgenodigd. Onder hen een           IC- verpleegkundige, een agrariër, een vertegenwoordiger van de voedselbank, een politieagent en een militair. Een afgevaardigde van de afvalverwerking completeerde het gezelschap.

Alles werd gefilmd door een crew van VPRO’s tegenlicht, en na afloop van het weekend lag er een heus adviesrapport. Kern van het betoog is dat door het accent op de marktwerking de vitale beroepen de laatste jaren ernstig in de knel zijn gekomen en de menselijke maat daarbij uit het oog is verloren. Een herwaardering van deze vitale beroepen is daarom absoluut noodzakelijk. Het is de bedoeling het adviesrapport nog voor Prinsjesdag aan vertegenwoordigers van het Kabinet te overhandigen.

De uitzending van VPRO’s Tegenlicht is op zondagavond 13 september 2020.    

Tv programma De Top der Onmisbaren