De Maretak Veluwe in februari

Stichting De Maretak geeft op 2 februari het startsein voor een maand vol met Maretak-activiteiten, in het kader van Wereld Kankerdag. 

De Maretak is een stichting die hulp biedt aan mensen die kanker hebben (gehad) en aan hun naasten. Deze hulp wordt op allerlei manieren gegeven. Zo kunnen mensen er workshops volgen, lezingen bijwonen of sporten. 

Een van de eerste acties in februari vindt plaats in ziekenhuis St Jansdal. Een afvaardiging van De Tuinkamer, overhandigt op woensdagochtend  3 februari  hartkussentjes aan de verpleegkundigen van het ‘Mammacentrum’ van het ziekenhuis. De kussentjes zijn de afgelopen tijd gemaakt tijdens de workshops die De Tuinkamer organiseert.

Ze zijn bedoeld als hart onder de riem en steun voor de vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. ’s Middags is er een workshop Wolvilten. Andere workshops zijn: schrijven, mandala tekenen en oliepastel schilderen.

Zingen voor je Leven

Zaterdag 6 februari laat het Harderwijker koor ‘Zingen voor je Leven’ van zich horen. Tijdens de weekmarkt geeft het koor samen met de collega’s van ‘Zingen voor je Leven Hattem’, een koffieconcert in de Catharinakapel. De toegang van dit concert is gratis. Geïnteresseerden die zelf graag hun stem laten horen, zijn van harte welkom op de open repetities van het koor. Deze vinden plaats in De Tuinkamer op 15 en 19 februari.
 
De sportgroepen van Stichting De Maretak houden op donderdag  4 en 25 februari open les tijdens de Aquafit. Deze lessen vinden plaats in Calluna in Ermelo en De Sypel in Harderwijk..
 
Op woensdag 24 februari wordt in De Tuinkamer een lezing gegeven door Afranature over huid- en oedeemtherapie.
 
De workshops en lezingen worden gegeven in het inloophuis De Tuinkamer, Houtkamp 33 in Harderwijk (gebouw De Tinne). Zie voor het volledige programma: www.demaretakveluwe.nl

Voor landelijke informatie zie: www.wereldkankerdag.nl