Coming Out bijeenkomst sportorganisaties Harderwijk en Hierden

Op dinsdagmiddag 11 oktober zijn in totaal 18 sportverenigingen/sportscholen en scouting-organisaties aanwezig geweest bij VVOG voor de bijenkomst "De kracht van zichtbaarheid van Regenboogsporters”. 

Een van de hoofdingredienten was de opening van de expositie “ Regenboogsporters” door de fotograaf Karin Huijzendveld en wethouder Martijn Pijnenburg van diversiteit en inclusie

Met deze expo worden regenboogsporters zichtbaar gemaakt en kunnen de verhalen gelezen worden op www.gekleurder.nl/sporters. Ook de geportretteerde regenboogsporters en hun partners, familie en/of vrienden waren aanwezig. Vanaf 12 oktober is deze foto-expositie te bezichtigen in het Huis van de stad (achterin) en vanaf 1 november voorin bij de balie’s.
 
Verder was er de uitreiking van de regenboogpakketten aan de aanwezige sportorganisaties door de wethouder sport Marcel van Companjen samen met Bep Timmer de regenboogambassadeur van Harderwijk. Er is de verenigingen, sportscholen en scouting gevraagd het komend weekend deze regenboogmaterialen in te zetten om aandacht te vragen voor LHBTIQ+ sporters. 

In het pakket zaten oa regenboogvlaggen, -stickers, -aanvoerdersbanden, -bal, -tafelvlag, -pins voor bestuurders en vlagjes en schmink om het een feestelijk karakter te geven.
 
Laura van Beckhoven is een van de regenboog geportretteerden en vertelde in een prachtig betoog wat voor het belang van van zichtbaarheid was en is. Omdat zij nooit voorbeelden/rolmodellen heeft gehad heeft ze als transvrouw en topsurfster een eenzame tijd gehad. Nu is ze trots en heeft ze vertrouwen in wie ze is en is voor veel transpersonen een rolmodel en komen ze naar haar toe voor vragen en advies. Laura is ook aanstaande donderdag te gast in het regenboog cafe van Cafe de liefde. Deze bijeenkomst start om 19.30. Iedereen is welkom
 
Met regenboog tompoezen werd iedereen welkom geheten en de afsluiting was soep met heerlijke broodjes van catering Dries van de Berg.
We kijken we terug op een geslaagde en ook gezellige bijeenkomst.

Regenboog sportvereniging Harderwijk
Foto bijeenkomst 13 aanwezige sportverenigingen, GA Harderwijk, scouting Verbraak Mariet en sportscholen Sam's Gym, Iedema en Get Healthy. Foto Karin Huijzendveld