Christelijke Daltonschool Willem Alexander reikt cheque uit aan Stichting Mensen in Nood 0341

Christelijke Daltonschool Willem Alexander school heeft vrijdag 11 november een cheque uitgereikt van €1300. De actie voor het goede doel dat de school dit gehele schooljaar ondersteunt, Stichting Mensen in Nood 0341, was een groot succes.

In samenwerking met GA!Harderwijk en Landstede studenten werd er een sponsorloop gehouden. Ondanks de regen was iedereen lekker in beweging en werd er tegelijkertijd geld ingezameld voor het goede doel

Met veel plezier is er deelgenomen en het resultaat mag er zijn.

Stichting mensen in nood 0341

Wie zijn zij?
Een groep met enthousiaste vrijwilligers, die mensen welke in een financiële noodsituatie zitten, helpen in de regio Harderwijk. Dit betreffen mensen die nog niet in beeld zijn bij andere instanties en die voor het eerst om hulp vragen, een drempel die door schaamte nog steeds moeilijk te nemen is. Ook mensen die net buiten de boot vallen bij een ander hulptraject om wat voor reden ook kunnen bij hen terecht. Door laagdrempelig te acteren is er de mogelijkheid deze mensen snel en in sommige gevallen direct te helpen. Na aanmelding wordt bekeken of er hulp geboden kan worden en op welke manier. De hulp is uitsluitend bedoeld als een tijdelijke steun in de rug en de boodschappen zijn een aanvulling op de eigen boodschappen.

Maar ze doen nog veel meer!
Ze zamelen draagbare kleding in en delen dat weer uit door een gratis shop moment te creëren. En aan de jongere kinderen tot en met de basisschool geven ze een goed gevulde verjaardagsbox. Voor de oudere jarige hulpvragers is er een verjaardagstas. Met Sinterklaas een tas met snoepgoed en cadeautjes voor de kinderen. Maar ook met Kerst is er een rijk gevulde boodschappentas, vol met lekkers voor de feestdagen.

Waarbij kunt u hen helpen?
Voor de hulpverlening zijn ze volledig afhankelijk van donaties door particulieren en bedrijven. Dit is in de vorm van donaties van diverse producten maar ook financieel. U maakt hen blij met houdbare levensmiddelen of nette kleding en speelgoed. Een financiële donatie helpt hen ook in de ondersteuning.

Wilt u ook een inzamelingsactie organiseren  voor een goed doel met uw bedrijf, club of school? Stuur dan een mail naar [email protected]

Cheque uitreiking stichting Mens in Nood 0341