‘CHEGGS’ geheim wapen van Harderwijkse middenstand

Door Harry Schipper – Een snel groeiend aantal Harderwijkse middenstanders en horecabazen lanceert vandaag met een spetterende actie zowel de gezamenlijke website Shop Totaal Lokaal als het innovatieve uitgaansconcept CHEGGS.  

Op diverse mooie plekjes in de binnenstad – zoals op de Markt en in het Hortuspark – zijn vanochtend vroeg CHEGGS geplaatst, waarin stelletjes romantisch kunnen (Paas)ontbijten, (Paas)lunchen of (Paas)dineren

Cheggs Harderwijk foto Ton Pors
(Foto Ton Pors)

De eerste negen stellen die zich vandaag aanmelden via [email protected], mogen ze meteen - en bovendien gratis! - uitproberen.

Via de nieuwe website, een initiatief van Eerlijk Harderwijk, kunnen inwoners van Harderwijk bij zowel lokale middenstanders als eigenaren van horecazaken boodschappen, bestellingen en kant-en-klaar maaltijden plaatsen. Een groot team aan bakfietsers levert die vervolgens rechtstreeks bij de mensen thuis af.

Met Shop Totaal Lokaal zetten met name de binnenstadwinkeliers een tegenoffensief tegen de oprukkende online webshops, die het voortbestaan bedreigen van hun zaken en daarmee de leefbaarheid van de Harderwijkse binnenstad.

“De teller staat inmiddels al op 45 zaken, die al hun producten net als een bol.com op één website presenteren”, vertelt de kersverse centrummanager Sylvia Kristel van Kantoor Binnenstad. Er trots aan toevoegend: “Er staan nu al meer producten op dan een gemiddelde supermarkt in haar schappen heeft staan. En gegarandeerd binnen een half uur na bestelling geleverd”.

Kristel is trots op het nieuwe online platform, dat de boodschap ‘Shop Lokaal, Juist Nu’ van Eerlijk Harderwijk letterlijk invulling heeft weten te geven. “Alle  producten die op de website staan, zijn afkomstig uit de winkels en winkelvoorraden van onze eigen lokale winkeliers. De kracht ervan zit ‘m erin dat de producten ófwel nergens op het internet verkrijgbaar zijn. Of wel, maar dan gegarandeerd goedkoper. En de eetbare producten worden dagelijks vers bereid onder leiding van onze Harderwijkse chef-koks".

Diezelfde chef-koks bereiden ook de ontbijtjes, lunches en diners die stelletjes in de opvallende CHEGGS geserveerd krijgen. “De CHEGGS zijn geïnspireerd op het visserijverleden van Harderwijk”, legt de bekende Harderwijkse designer Ton Pors uit. “Of liever; op de periode ná ons visserijverleden, toen na de afsluiting van de Zuiderzee nogal wat vissers eenden gingen fokken en daarvoor een flinke rijksstartsubsidie ontvingen. Het ontwerp is afgeleid van het eendenei, dat van nature forser is dan het kippenei. Al met al heb ik er wel even op zitten broeden. Dat zie je terug in de vorm”.

De bezorgers brengen de producten vooralsnog alleen binnen de komgrens van Harderwijk. “Hierden is nèt te ver om binnen de afgesproken levertijd van maximaal een half uur te kunnen blijven”, verklaart Kristel. “Maar net als de paashaas broeden we nog op een oplossing om ook Hierdenaren van ons Shop Totaal Lokaal-pakket te laten profiteren. Snelle Hierdenaren maken in elk geval nét zoveel kans op de negen gratis etentjes in de CHEGGS als Harderwijkers die zich als eersten aanmelden!”