Cas Hofstee nieuwe stadsomroeper

Op donderdag 8 juni introduceerde burgemeester Harm Jan van Schaik Cas Hofstee als de nieuwe Stadsomroeper van Harderwijk. De nieuwe stadsomroeper maakte direct na de installatie zijn primeur en kondigde op zijn eigen en nieuwe wijze de speciale uitgave van Herderewich over de Hanze aan.

Herderewich heeft de speciale editie over de Hanze aan de burgemeester overhandigd.

De speciale uitgave over het Hanzeverleden van de stad is een eenmalige uitgave en wordt huis aan huis verspreid. Wethouder Christianne van der Wal was erg onder de indruk van deze speciale uitgave. Het is heel belangrijk om de Hanze tijd niet alleen in het verleden te laten maar ook terug te brengen naar het heden. Dit was ook één van de doelstellingen van Herderwich. 

Na het vertrek van Frans van der Bos als stadsomroeper heeft de gemeente zich met andere organisaties beraden over de toekomst van de functie.

Opvolger Cas Hofstee wordt een stadsgastheer, die nieuws aankondigt maar ook bezoekers met verhalen verwelkomt.

Hofstee is een bekende van Harderwijk. Hij was succesvol deelnemer van de jaarlijkse Harderwijker kennisquiz, is betrokken bij levend historie en ook als acteur bij de Theaterwerkplaats Harderwijk.

Naast de installatie van de stadsgastheer overhandigt voorzitter van Herderewich Matty Moggré een speciale uitgave over de handel gedurende de Hanzetijd aan de burgemeester. Op initiatief van Herderewich hebben meerdere historische organisaties een speciaal blad over De Hanze uitgegeven.

Overhandiging speciaal blad over de Hanze stad Harderwijk

Van 15 tot en met 18 juni vinden de Internationale Hanzedagen plaats in Kampen.

Harderwijk is vanouds een Hanzestad en zal daar aanwezig zijn. In de speciale uitgave is te lezen wat betekenis van De Hanze vroeger was en nu is. Junior stadsdichter Naomi Ramaker schreef speciaal een gedicht over het Hanzepaardje en zal dat voorlezen.

Junior stadsdichter van Harderwijk leest een gedicht voor over de Hanze