Campagne fietsverlichting ‘Ik val op’

In aanwezigheid van wethouder Jeroen de Jong houdt Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid op 26 januari tussen 14 en 17 uur een fietsverlichtingsactie voor middelbare scholieren bij het Christelijk College Nassau Veluwe (CCNV). 

Scholieren ontvangen lampjes van het promotieteam als hun fietsverlichting niet werkt. Fietsers waarbij de verlichting op orde is krijgen een beloning. 

Helft jongeren geen verlichting

Gemiddeld heeft 1 op de 3 fietsers geen werkende fietsverlichting. Dit zorgt voor onveilige situaties. Bekend is dat  20% van alle fietsongevallen in het donker plaatsvinden, terwijl maar 10% van alle fietskilometers in het donker worden afgelegd. Daarom is de ‘Ik val op’ campagne opgezet. De campagne richt zich voornamelijk op jongeren, omdat deze doelgroep het vaakst hun verlichting niet op orde heeft. Slechts de helft van de jongeren fietst in het donker met licht aan. 

Stop! Val jij op?

Gewapend met een ‘Stop! Val jij op?’-bord gaat het campagneteam in gesprek met voorbijgangers die geen verlichting hebben. Centraal in het gesprek staat de vraag ‘Waarom werkt jouw fietsverlichting niet?’. Het is tegenwoordig erg simpel om goed verlicht op pad te gaan. Vroeger moest je je dynamo laten maken of de lamp vervangen maar tegenwoordig kun je ook overal losse lampjes kopen. De politie controleert in deze tijd extra op fietsverlichting, een boete kost € 55,-.

fietslicht campagne

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info