Burgemeester koopt eerste genereuze ticket TEDxHarderwijk

Burgemeester Harm Jan van Schaik van de gemeente Harderwijk is zeer verheugd met het initiatief van de Stichting De Veluwse Rimpeling om TEDx naar Harderwijk te halen. Hij ondersteunt dit initiatief graag met de aanschaf van het eerste genereuze ticket waarmee hij ook iemand anders de gelegenheid geeft om het evenement te bezoeken. 

“Dit is een mooi voorbeeld van Burgerkracht”, zegt de enthousiaste burgemeester, “dat ondersteun ik graag.”

Tijdens TEDxHarderwijk geven 12 sprekers korte lezingen over diverse onderwerpen maar allemaal gaan ze over het thema ‘Building Tomorrow’. TEDxHarderwijk vindt op 3 november plaats in de Catharinakapel in Harderwijk. De kaart verkoop is op 1 september gestart en nu al is een derde van de kaarten verkocht. Kaarten zijn te koop via de website.

De stichting De Veluwse Rimpeling wil als organisator van TEDxHarderwijk het evenement voor iedereen toegankelijk maken.

TEDx gaat over ideeën en inspiratie maar voor bepaalde groepen is het kopen van een ticket niet haalbaar. Om die reden heeft de organisatie de genereuze tickets bedacht. Een belangstellende koopt dan 2 tickets waarvan er een geschonken wordt aan iemand die is voorgedragen door maatschappelijke organisaties zoals de Sociale Dienst Veluwerand en het Participatiehuis. De burgemeester ondersteunt dit initiatief met de aankoop van genereuze ticket. “TEDxHarderwijk is van burgers voor burgers en biedt een platform voor het delen van ideeën en ervaringen om te bouwen aan een mooie toekomst. Dat is pure Burgerkracht daar wordt ik blij van”, zegt Harm Jan van Schaik die nu al nieuwsgierig is naar de lezingen.
 
De organisatie, die geheel uit vrijwilligers bestaat, presenteert met trots een interessante selectie sprekers. Een nieuw toegevoegde spreker is Henk Hagoort. De voormalig directeur van de EO, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van de NPO en nu voorzitter van het college van bestuur van het Windesheim spreekt over vernieuwing in het (hoger) onderwijs. Alle sprekers worden voorgesteld op de website www.tedxharderwijk.nl.
 
Meer weten?
Heeft u belangstelling, tickets zijn uitsluitend te koop via de website. Wilt u als bedrijf dit evenement ondersteunen, stuurt u dan een mail naar [email protected]