Bijzonder Longpunt

Alle longpatiënten met hun begeleider uit de regio Noordwest-Veluwe (driehoek Oldebroek-Putten-Nijkerk) èn Zeewolde kunnen op woensdag 15 februari van 14.30 tot 16.30 uur naar een bijzonder Longpunt. 

Kno-arts dr. Perry van der Heijden neemt hen dan mee in de wereld van keel-, neus en oorproblemen die zich bij longpatiënten kunnen voordoen.

Interessant, ook uit het oogpunt om daartegen iets te doen. Na de koffie/theepauze gaat OSAS-verpleegkundige Laura van Veen over op het onderwerp apneu, het onderbreken van de ademhaling voor langer dan tien seconden.

Dit komt veel voor bij COPD-patiënten, die toch al ademhalingsproblemen hebben. Hen een persluchtmasker opzetten gaat ook niet zonder zorgen. Beide presentatoren zijn werkzaam bij ziekenhuis St Jansdal, waar dit Longpunt onder aansturing van de werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds ook zal plaats vinden, in de Dageraitzaal. Longverpleegkundige Hennie Veneboer van Medicamus is de dagvoorzitter.

De deelname is gratis

Ook de autorijders krijgen na afloop een gratis uitrijkaart uit de parkeergarage. Lid zijn van het Longfonds is niet nodig. Zich aanmelden kan via e-mailadres [email protected] of bel naar 06-13833026. Graag bij deze ontmoeting geen parfum of ander geur gebruiken; veel longpatiënten krijgen het hiervan benauwd.