Bewoners Thuishuis Harderwijk krijgen mooi cadeau

Op maandag 13 juni viel er in het Thuishuis aan de Anne Franklaan in Harderwijk een mooi feest te vieren. 

Daar vond de officiële overdracht plaats van de gehele inboedel van de gezamenlijke woonruimtes.

Het Thuishuis is een nieuw project, welke is gerealiseerd door een samenwerking met  OMNIA Wonen, Stichting Thuishuis Harderwijk en Thuis in Welzijn, waar zeven bewoners  van zestig jaar of ouder samen  kunnen wonen in een huis waar zij naast de ruime gezamenlijke woonruimtes ook beschikken over een eigen appartement voor als je toch even op je zelf wil zijn.

De gedeelde ruimtes bestaan uit een woonkamer met hobbyruimte, eetkamer, woonkeuken, bijkeuken, logeerkamer met badkamer, fietsberging, zolderberging en tuin. Het eigen appartement heeft een woonruimte met pantry, een slaapkamer en eigen badkamer.  Door fondsenwerving van het Stichtingsbestuur is de financiering van de  inrichting van de gezamenlijke ruimtes gerealiseerd. 

De zes bewoners, die inmiddels hun intrek hebben genomen in het eerste Thuishuis in Harderwijk en het derde Thuishuis in Nederland, mogen zich nu eigenaar noemen van al dit moois. Van kopjes tot koelkast, van logeerbed tot eettafel en van televisie tot sfeerhaard. Alles is voor en nu ook van de bewoners van dit prachtige nieuwbouwhuis. Het Thuishuis valt onder de sociale woninghuur, maar bied de bewoners de luxe van een grote vrijstaande woning, inclusief tuin.

Om de tuin de luxe uitstraling te kunnen geven die bij het huis hoort, was er nog een mooie verassing voor de bewoners. Uit handen van oud OMNIA bestuurder, de heer Gerard van der Ven, kreeg Stichting Thuishuis een cheque overhandigd met een mooi bedrag om te besteden aan de inrichting van de tuin. Het bedrag was samengesteld uit de giften bij het afscheid van de oud bestuurder en aangevuld door OMNIA Wonen.

De huidige bewonersgroep is zorgvuldig samengeteld  en bestaat nu uit zes bewoners,twee heren en vier dames. Er is nog slechts een appartement vrij. “ Wij hopen spoedig de juiste en laatste bewoner te mogen ontmoeten, die ook kan gaan genieten van de gezelligheid en moois die dit Thuishuis te bieden heeft” , aldus coördinator Thuishuis Harderwijk, Natascha Kruger, 06-44486054