Arne Schippers fietst voor de actie ‘Knallen voor Kevin’

Door Lex Schuijl - Duchenne is een progressieve spierziekte waarvoor helaas nog steeds geen medicijn voor handen is. Voor dit onderzoek naar een effectief geneesmiddel, is veel geld nodig.

Dit jaar fietst Arne Schippers voor de actie ‘Knallen voor Kevin’

Arne Schippers (39), de vader van Sarah (10) en Eva (7) doet dit jaar voor de derde keer mee aan Duchenne Heroes. Dit is een pittige en inmiddels alom bekende mountainbike fietstocht van zeven dagen en 700 km door vier landen van 9 t/m 15 september. De reden dat hij meefietst is om geld op te halen voor onderzoek naar de vreselijke spierziekte Duchenne. 
 
Progressieve spierziekte
Om geld in te zamelen voor de deelname aan de fietstocht zijn de dames Sarah en Eva spontaan een flessen actie gestart om hun steentje bij te dragen. Op de scholen Alfons Ariëns en de Springplank worden massaal flessen ingeleverd. Sarah heeft haar spreekbeurt gehouden op het Alfons Ariëns en samen hebben zij op de Springplank per klas de actie uitgelegd. Zij willen graag een streefbedrag van 100 euro proberen op te halen, maar zij hopen uiteraard op het dubbele," aldus Marijke Schippers. De actie op school duurt tot eind juni. 

Actie voor Duchenne
Sarah met het winkelkarretje bij Alfons Ariëns 
 
www.duchenneheroes.nl