Alzheimer NW-Veluwe reikt solidariteitssticker uit aan Rabobank Randmeren

Rabobank Randmeren is de eerste onderneming in NW-Veluwe die de Alzheimer solidariteitssticker in ontvangst mocht nemen op een netwerkparty van de bank in Hof van Putten. 

Vertegenwoordigers van meer dan 100 bedrijven waren getuige van de overhandiging aan kantoordirecteur Putten Martijn Stoffelsen en adviseur Verkoop & Service Carla van den Broek. Bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling NW-Veluwe Greetje Smid vertelt waarom de bank deze sticker krijgt.
 
"Ondernemingen, verenigingen, personen en organisaties die een bijzondere inspanning leveren om dementievriendelijk te worden, komen in aanmerking voor deze sticker. Rabobank Randmeren heeft 45 baliemedewerkers van haar vestigingen in Bunschoten-Spakenburg, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten voorlichting over dementie laten volgen. Daarnaast hebben zij een artikel over dementie gepubliceerd in het ledenmagazine Dichterbij én hebben zij ons in contact gebracht met ondernemingen voor wie het ook nuttig kan zijn om voorlichting te krijgen. Onze afdeling kan bijeenkomsten op maat verzorgen, maar ook standaard voorlichting geven over de verschillende vormen van dementie, de symptomen en stadia."
 
Carla van den Broek merkt dat er klanten zijn die moeite hebben met het regelen van hun financiële zaken. "Wij realiseren ons dat we door de vergrijzing vaker te maken krijgen met klanten met dementie. Dat vraagt een andere benadering van ons als bank. Hoe herkennen onze medewerkers iemand met dementie en hoe gaan ze daarmee om? Hoe ver mag je gaan bij het helpen en waar houdt onze rol op?"
 
Alzheimer NW-Veluwe is de bank erkentelijk voor het podium dat zij heeft gekregen op de netwerkparty. "Wij hopen dat meer ondernemers het goede voorbeeld van de Rabobank volgen en hun personeel laten voorlichten" zegt Greetje Smid. "Eén op de vijf mensen krijgt dementie. In Nederland zijn er nu al 260.000 mensen met deze hersenziekte. Dit aantal groeit explosief naar meer dan een half miljoen in 2040. Zeventig procent van deze mensen woont nog zelfstandig. Zij doen boodschappen, gaan naar de club, komen in de kerk. Dus of u wilt of niet, u krijgt te maken met dementie. Dan is het goed te weten wat u moet doen en vooral, wat u moet laten." Ondernemingen die informatie over de voorlichtingsmogelijkheden willen ontvangen kunnen contact opnemen met Coördinator Ineke de Kruijf, telefoon 06-84182661 en [email protected].
 
De bank onderschrijft het maatschappelijke nut van de Alzheimer organisatie. "Daarom hebben wij een bedrag toegekend aan Alzheimer NW-Veluwe om voorlichting te kunnen geven. Als coöperatie laten wij een deel van onze winst terugvloeien naar de lokale samenleving via ons Rabobank Randmeren StimuleringsFonds (RRSF). Dat noemen wij ons Coöperatief Dividend" besluit Carla van den Broek.

Alzheimer uitreiking solidariteitssticker aan Rabobank Randmeren