Activiteiten op Wereld Alzheimer Dag: Filmavond en filmmiddag

Ook dit jaar zal er in de week van Wereld Alzheimer Dag weer een film gedraaid worden waarin dementie een rol speelt. Dit jaar wordt de film "Vortex? gedraaid.

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte Alzheimer

Op 21 september 2023 is het weer Wereld Alzheimer Dag. Een themadag waarop wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor dementie. Ook in Harderwijk worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Filmavond en filmmiddag
Donderdagavond 21 september 2023 vanaf 20.15 uur
Dinsdagmiddag 26 september 2023 vanaf 14.00 uur
Locatie: Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk

Ook dit jaar zal er in de week van Wereld Alzheimer Dag weer een film gedraaid worden waarin dementie een rol speelt. Dit jaar wordt de film "Vortex? gedraaid. Een bejaard, getrouwd stel woont in een appartement in Parijs. Vrouw en echtgenoot hebben een zoon en zijn nog steeds dol op elkaar. Zij lijdt echter aan dementie, een ziekte die ook op hem een grote impact heeft en waaraan hij het hoofd moet bieden.

Deze film is op de 4e plaats geëindigd in de Top 50 beste films uit 2021 (MovieMeter). Gratis kaarten reserveren op www.filmhuisharderwijk.nl

Bekijk hier alle activiteiten.

Wereld Alzheimer Dag