Aanstelling van vier Regenboogambassadeurs en lancering online platform in Harderwijk

Maandagmiddag 17 mei heeft wethouder Gert-Jan van Noort vier ‘Regenboog- ambassadeurs’ aangesteld in de Mess. Het zijn: Rune Sassen, ambassadeur Jeugd & Onderwijs, Herman Boers, ambassadeur Zorg & Ouderen, Nour Hasan, ambassadeur Multiculturele Achtergrond, Bep Timmer, ambassadeur Sport.

Regenboog ambassadeurs gemeente Harderwijk Foto Karin Huijzendveld
(Foto: KH Fotografie - Karin Huijzendveld 

De Regenboogambassadeurs onderschrijven de ambitie van Regenbooggemeente Harderwijk om de sociale acceptatie en positie van LHBTIQ+´ers* in de lokale samenleving te verbeteren

De ambassadeurs zijn een brede belangenvertegenwoordiging van de LHBTIQ+ gemeenschap. Zij signaleren LHBTIQ+ gerelateerde wensen en behoeften vanuit de samenleving. Zij adviseren de gemeente voor het Regenboogbeleid en de uitvoering hiervan.
 
Advies en Regenboograad
Vanuit hun ervaring geven zij graag vrijblijvend advies aan zorg-, welzijn- en onderwijsinstellingen, sportverenigingen en andere maatschappelijke instellingen om LHBTIQ+-sensitief handelen te bevorderen.

Daarnaast zijn zij een Regenboograad. Zij organiseren samen met stichting de Village People activiteiten op LHBTIQ+-gerelateerde dagen. Deze activiteiten stimuleren de dialoog tussen LHBTIQ+´ers en niet-LHBTIQ+´ers. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich in ‘Harderwijk Zichtbaar Welkom’ voelt. De Regenboograad zoekt nog een ambassadeur Religie.

Heb jij affiniteit met de LHBTIQ+’gemeenschap en met dit thema? Woon je in Harderwijk, Hierden of omgeving? Mail dan naar [email protected]

Online platform
Na hun aanstelling hebben de Regenboogambassadeurs samen met de Village People het online platform gekleurder.nl gelanceerd. Het platform voor en door de LHBTIQ+ gemeenschap in Harderwijk en omgeving, wordt beheerd door de Village People. Ook de ambassadeurs geven invulling aan de inhoud van het platform en adviseren iedereen die LHBTIQ+ gerelateerde vragen of ideeën heeft, gebruik te maken van het platform.

Het platform biedt een veilige plek voor hulpvragen over het LHBTIQ+-zijn. Het is ook een plek voor de uitwisseling van ideeën en verhalen.nl. Op het platform staat een lokale activiteitenagenda.
 
*LHBTIQ+ betreft lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans-, intersekse- en queer personen + mensen met een andere genderidentiteit of seksuele oriëntatie dan cisgender (=genderidentiteit die overeenkomt met geboortegeslacht) heteroseksueel.