Aaltjespenning voor ernstig zieke vrijwilligster Janna Allon (24)

Janna Allon heeft maandag 15 februari de Aaltjespenning ontvangen uit handen van burgemeester Harm-Jan van Schaik. 

“Janna staat altijd klaar voor anderen”

De Aaltjespenning wordt jaarlijks toegekend aan één of meer personen die veel betekenen of hebben betekend voor het toerisme in de stad Harderwijk.
 

De 24-jarige Janna werkte jarenlang achter de schermen bij de Aaltjesdag-commissie. Die functie heeft ze echter moeten opgeven. Janna is ernstig ziek en opgegeven door de dokters. Dat laatste is de reden dat de Aaltjespenning eerder is uitgereikt. Dit gebeurt gewoonlijk in juni. 

Trots

”Janna betekent veel voor de organisatie”, vertelt bestuurslid Marthijn Eschweiler. “Janna staat altijd voor een ander klaar en is een goede hulp waar je altijd op kunt rekenen. De afgelopen jaren deed ze allerlei tijdrovende klussen die belangrijk zijn voor de toerist. Van het organiseren en ontvangen van de Shantykoren tot het invullen en aanpassen van de Uit-agenda op de website. En van het regelen van eten bij de supermarkten en bij de lokale ondernemers tot koken voor 150 vrijwilligers. Ze zet zich daarbij altijd voor honderd procent in en vergeet daarbij weleens haar eigen gezondheid. Je weet gewoon dat ze haar uiterste best doet voor anderen. Janna is altijd positief en wil er nog steeds alles uithalen wat erin zit, ondanks haar beperkingen. Ze verdient de Aaltjespenning dubbel en dwars. We zijn trots op haar! ”