Het nieuws van Harderwijk en Hierden

Start pre-verkenning keervoorziening Veluwelijn

Noord-Veluwe Bereikbaar, de provincies Gelderland en Utrecht, NS, ProRail en Regio Amersfoort slaan de handen ineen. Ze starten gezamenlijk een pre-verkenning naar een keervoorziening op het treintraject Zwolle-Amersfoort, de Veluwelijn. De provincie Gelderland, Noord-Veluwe Bereikbaar en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat delen de kosten voor deze studie.

Sportschool Hierden gaat verbouwen

Door Petronella van het Goor - Nu ook de laatste huurder is vertrokken, verdwijnt het adres Dorpshuisweg 9C. In het voormalige kantoor van Koos Alberts Verzekeringen komen bumperschijven en halterbanken te staan. Sportschool Hierden breidt uit.

Test je kennis over Europa!

De Europese Parlementsverkiezingen komen eraan. Maar wat weet jij eigenlijk over Europa en het Europees Parlement? Om dit te testen en hierover in gesprek te gaan organiseren GroenLinks en de PvdA in Harderwijk een Pubquiz.

Bram van Polen terug op De Strokel!

Mister PEC Zwolle knoopt er toch nog een jaartje aan vast en sluit zijn carrière af bij zijn jeugdliefde VVOG. Van Polen speelde in de jeugd bij de Groenen en debuteerde al op 17-jarige leeftijd in het keurkorps van de ‘Harderwiekers’.

Agenda

Filmoverzicht Kok CinemaxX Harderwijk en Lelystad 16 mei tot en met 23 mei 2024

Filmoverzicht Kok CinemaxX Harderwijk en Lelystad 16 mei tot en met 23 mei 2024

16 mei 2024 tot 23 mei 2024
Kok CinemaxX Harderwijk en Lelystad

Open dagen Turkse moskee 2024

Open dagen Turkse moskee 2024

17 mei 2024 tot 19 mei 2024
11.00 tot 19.00 uur
Turkse Moskee Harderwijk Mehmet Akif Ersoy

In beeld