Zuur verlies na spannende inhaalrace (2-3) video

Het begon levendig op een vanmiddag drukbevolkte Strokel. Twee teams die hem, als de kans zich voordeed, in de versnelling vooruit probeerde te zetten.

Degene die de eerste goal zou scoren kon daarmee de tegenstander "in het mes" laten lopen. Het was Quick Boys dat die belangrijke eerste goal na 17 minuten maakte.

Spits Jason Oost, die zich regelmatig liet terugzakken en daarmee de centrale verdediging van VVOG problemen bezorgde, rommelde de bal bij een scrimmage tussen de palen 0-1. Met die voorsprong kon Quick Boys VVOG het spel laten maken en dat ging VVOG in de eerste helft slecht af. Zo slecht dat het zich nauwelijks een kans bijeen wist te voetballen.

In de 39ste minuut werd het nog erger en 0-2. Een afstandsschot werd gelost door Frans Koornberg en Jesse Driebergen was er als de kippen bij om in te tikken.

Quick Boys had het voor elkaar. VVOG moest komen en Quick Boys plooide compact terug en loerde via de snelle zijkanten op kansen. Daarmee serveerde de Katwijkers VVOG een koekje van eigen deeg. Zij deden dat kundig en gingen met een geruststellende 0-2 voorsprong rusten.

De tweede helft begon met Samir Merraki in de plaats van Oussama Labari waardoor Pernelly Biya weer vleugelspits werd. Dat bleek een goede ingreep.

VVOG, dat de geblesseerde Jeffrey Snijders overigens al in de eerste helft moest vervangen door Jaime Bruinier, begon het spel te dicteren.

Quick Boys werd vastgezet. In de 49ste minuut was het meteen raak. Een vrije trap werd door Samir Merraki uiterst nauwkeurig langs de muur geplaatst en verdween met een stuit in de uiterste hoek achter de niet reagerende keeper van Quick Boys 1-2.

De door VVOG ingezette inhaalrace zorgde er wel voor dat het achterin “alle hens aan dek” moest zijn. Zo niet, dan zou het definitief gebeurd zijn. In de 54ste minuut zorgde een afspeelfout in de opbouw van achteruit bij VVOG dat niet alle hens aan dek stonden. De kans voor open goal was aan spits Oost echter niet besteed. Hij schoot ongehinderd behoorlijk naast.

VVOG wisselde in de 70ste minuut aanvallend door Rob van der Sluijs te vervangen voor Wilko Braam. Het speelde vanaf dat moment nog meer op de helft van de tegenstander. Jeremy de Graaf raakte de bovenkant van de lat bij een vrije trap. Het publiek voelde dat het er nog steeds inzat. Het ging achter de ploeg staan en werd op haar wenken bediend.

Samir Merraki maakte zich in de 78ste minuut fraai vrij en met een fantastische poeier onderkant lat bracht hij het publiek op de banken. De ingeslagen granaat (via het aluminium met prachtig nadreunend geluid) werd luid bejubeld 2-2. VVOG had zijn welverdiende gelijkmaker na een zeer vermakelijke en spannende 2de helft.

Hoe sneu zou het toch nog aflopen.

In de laatste minuut van de wedstrijd, die geen winnaar verdiende, sloeg het noodlot toe. Een laatste aanval van Quick Boys eindigde in wat gerommel achterin bij VVOG. Invaller Max van Steen wist de winnende goal achter Frans Koornberg in de hoek te punteren 2-3. Grote vreugde bij de in grote getale meegereisde Katwijkse supporters en diepe droevenis bij de groen-witten.

Het Harderwijkse publiek zag een matige eerste helft gevolgd door een uitstekende tweede, die het aankijken meer dan waard was. Het als team strijdend VVOG kwam op karakter prima terug in de tweede helft maar eindigde - ongelukkig - toch nog onder een koude douche.