Zondag 29 augustus Open Dag MESS Harderwijk

De Mess Markt, Camping effe weg, Pas gemaaid gras theatervoorstellingen, Village People, Jazz in de MESS……. Wie deze activiteiten kent, weet dat ze plaatsvinden op één van de best geheim gehouden locaties van Harderwijk; de voormalige officiersmess op het Kranenburgterrein in Harderwijk.

Vaak genoeg wordt de vraag gesteld; ‘MESS? Klinkt leuk, maar waar zit dat?’

Voor iedereen die wil weten waar en wat de MESS is organiseert Stichting MESS Harderwijk een Open dag. Op zondag 29 augustus van 13 tot 17 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het terrein aan de Oranjelaan 11a (achter steakhouse Tennessee). 

Het voormalige gebouw van defensie dat recent is aangekocht door Gemeente Harderwijk heeft een monumentaal karakter en ademt de sfeer van vervlogen tijden. Veel unieke details zijn bewaard gebleven en er is weinig fantasie nodig om te bedenken wat voor feestjes hier vroeger werden gegeven. Die bijzondere sfeer heeft ervoor gezorgd dat de bestuurders van Stichting MESS Harderwijk hun hart hebben verpand aan het gebouw en het omliggende terrein en zich inzetten voor het behoud van deze magische plek. 
 
De stichting heeft als doel om nieuw leven te blazen in de MESS en geeft er een creatieve en maatschappelijke invulling aan. Kunstenaars kunnen een atelier huren, er worden exposities georganiseerd, voorstellingen en concerten gegeven, lezingen en debatten gehouden en kleinschalige evenementen georganiseerd. 
 
Helaas is het gebouw door achterstallig onderhoud in verval geraakt waardoor het eerst opgeknapt zal moeten worden voordat het volledig in gebruik genomen kan worden. Gemeente Harderwijk heeft daar budget voor vrij gemaakt. Ook na de renovatie zal Stichting MESS Harderwijk invulling blijven geven aan het pand. 
 
Wie nieuwsgierig is naar de plek, de renovatie en de toekomstplannen van de MESS is van harte welkom om alvast een glimp op te komen vangen van wat over niet al te lange tijd ‘A Beautiful MESS’ zal zijn!

De voor de renovatie van de Mess verantwoordelijke architecten zullen aanwezig zijn om aan de hand van een maquette hun visie op de verbouwing toe te lichten. Ook aanwezig: een stedenbouwkundige van de gemeente Harderwijk alsmede de projectleider Kranenburg Noord. Zij zijn allen benieuwd hoe u aankijkt tegen de ontwikkeling van Kranenburg Noord tot een groene en duurzame leefomgeving met veel ruimte voor kunst en cultuur.
 
A Beautiful MESS
Zondag 29 augustus
13 – 17 uur
Oranjelaan 11 a, Harderwijk

Jazz in de MESS Harderwijk