50-jarig dirigentenjubileum Peter R Witteveen

Het Hierder Zangkoor werkt op 11 en 18 mei 2024 mee aan concerten die worden gegeven ter gelegenheid van het 50jarig dirigentenjubileum van haar dirigent Peter R. Witteveen.

De heer Witteveen begon zijn dirigentenloopbaan in 1974 bij het koor 'Lofstem' te Wapenveld en heeft sindsdien leiding gegeven aan bijna alle denkbare koor- en orkesttypen, variërend van Jeugdkoor tot Senioren-koor en van Jeugdorkest (het voormalig NJO afdeling Epe) tot Senioren-orkest (in 1993 door hem opgericht in Heerde en daar nog steeds actief)

Momenteel geeft Witteveen naast 't Hierder Zangkoor ook leiding aan de Chr. Zangvereniging 'Pro Ecclesia' uit Wezep en het Mannen-ensemble 'Musicum Amicis' uit Emst. Deze drie koren zullen dan ook gezamenlijk invulling geven aan de geplande jubileumconcerten.

De uitvoering van het Oratorium 'Het Nieuw Jeruzalem' van Johan Bredewout zal centraal staan in het programma, dat verder bestaat uit liederen rond ditzelfde thema in bewerkingen van de dirigent.

Op 11 mei wordt het eerste concert gegeven in de Dorpskerk te Hierden en op 18 mei gevolgd door een uitvoering in de NGK 'De Morgenster' te Wezep.

Arjan en Edith Post doen mee op trompet, Mariëlle Nieuwenhuis speelt fluit, Tim van Klompenburg verzorgt het slagwerk, Harry Hamer zit op de orgelbank en Henk van der Maten begeleidt op piano. Dit alles uiteraard onder algehele leiding van de jubilerende dirigent Peter R. Witteveen.

De toegang is gratis, maar na afloop is er een collecte. De aanvang van de concerten is om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

U bent van harte welkom!

Jubileumconcert dirigentenjubileum