Zomerlezen – Verrassingstasjes voor kinderen!

Tijdens de zomervakantie lezen kinderen vaak minder en gaan daardoor in taalvaardigheid achteruit. Dit noemen we wel de zomerdip.

Om het lezen extra leuk te maken en de zomerdip te voorkomen, zijn er in alle vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe vanaf 11 juli tot 24 augustus verrassingstasjes te leen voor kinderen van 6 – 12 jaar. Met deze actie zorgt de bibliotheek ervoor dat kinderen met plezier kunnen blijven lezen in de zomervakantie.

Zomerdip voorkomen

Zes weken lang luieren en misschien wel lekker lezen, heerlijk! Jezelf tijdens de vakantie verliezen in een spannend boek, voor veel kinderen pure ontspanning. Het is ook goed voor kinderen om in de vakantie te blijven lezen! Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan, terwijl kinderen die veel lezen na de vakantie een hoger leesniveau hebben. Leesplezier stopt niet als de vakantie begint. Als kinderen in de zomervakantie regelmatig blijven lezen, kunnen ze zonder leesachterstand in het nieuwe schooljaar beginnen.

VakantieBieb app

In deze zomer kunnen kinderen natuurlijk ook e-books lezen via de gratis VakantieBieb-app. Deze app bevat een aantal leuke leesboeken en is te downloaden voor tablet of smartphone via www.vakantiebieb.nl. Deze app is geopend tot en met 31 augustus.

Verrassingstas

De verrassingstasjes zijn er voor kinderen van 6-12 jaar. Aan de leeftijdsaanduiding op de tas kun je zien of er een A (6-8 jaar) of een B-boek (9-12 jaar) in de tas zit. Je leent een tasje aan je zelf uit zonder te openen - het is tenslotte een verrassing wat er in zit! wat zal er in zitten? Ontdek het thuis en geniet van het lezen! Want ook in de vakantie kun je wegdromen in een boek!