Zilveren Schuiver 2019

Zaterdagavond 4 januari 2020 werden de laatste rondjes geschaatst bij de dertiende editie van Harderwijk op IJs. Vele schaatsers, jong en oud, konden er geen genoeg van krijgen, maar toch werd om 21.00 uur de stekker uit de koelmachine getrokken om de ijsbaan te ontdooien.

Het smeltfeest kan beginnen

Na 5 weken hard werken is voor de vrijwilligers dan het moment van ontspanning aan gebroken. Voor 1 avond dan, want de baan moet nog wel worden afgebroken en opgeruimd. Dat start zondagochtend en zal woensdag 8 januari gereed zijn. Zaterdagavond is er ruimte voor feest, terwijl het ijs smelt. Het smeltfeest is bedoeld om de bijna 200 vrijwilligers die de ijsbaan 5 weken draaiende hebben gehouden, te bedanken. 

Vrijwilligers zijn goud waard!

Vele vrijwilligers zorgden er de afgelopen vijf weken voor dat de ijsbaan ‘draaide’. Niet alleen een kaartje verkopen maar ook baanonderhoud, in de vroege uren de baan schuiven, toezicht houden, veiligheid bewaken en soms de tranen drogen van gevallen schaatsertjes. En wat te denken van het opbouwen en afbreken. Zonder bereidwillige vrijwilligers en sponsoren is de ijsbaan niet te realiseren. Alle vrijwilligers zetten zich meer dan 100% in. Zij voelen een maatschappelijke betrokkenheid. Het brengt sport, bewegen, gezelligheid en saamhorigheid, iets voor een ander over hebben, bij  elkaar.

Vrijwilligers Harderwijk op IJs 2019
 
Zilveren Schuiver
Elk jaar wordt de Zilveren Schuiver uitgereikt aan 1 vrijwilliger die even speciaal in het zonnetje wordt gezet. Maar de Zilveren Schuiver staat symbool voor de waardering die alle vrijwilligers verdienen. Juwelier Zuyver heeft een prachtig nieuw ontwerp voor ons gemaakt. Met de groei van de ijsbaan, groeit ook de behoefte aan meer hulp. Naast de al jarenlange samenwerking met ijsclub Volmoed hebben we die sinds 2015 gevonden bij Scouting Verbraak Margriet groep Harderwijk. Dat is dan ook de reden dat Helen van der Heijden, namens scouting Verbraak Margriet groep Harderwijk, de Zilveren Schuiver in ontvangst mocht nemen! Het is begonnen met het bemannen van de glijbaan die we in het Hortuspark hebben gerealiseerd, maar is uitgegroeid tot een intensieve en stabiele samenwerking.

De Scouting is een enthousiaste club mensen, die van aanpakken weet. De leden helpen met opbouwen van de ijsbaan, met bemensing als er een probleem is, maar de meest in het oogspringende activiteit, die zij voor hun rekening nemen is onze mascotte Puky! Op Woensdagmiddag, zaterdag en zondag weten zij onze pinguin Puky tot leven te brengen, maken polaroid foto’s van Puky met de fans en toveren ook bij volwassenen een glimlach op het gezicht. Naast deze plezierige samenwerking, nemen ze een jongere generatie mee, die komt helpen op de ijsbaan. Heel belangrijk om ook in de toekomst voldoende vrijwilligers te hebben om de ijsbaan te kunnen bemensen. Kortom een dik verdiende erkenning!

Zilveren Schuiver 2019