Zangeres en violiste Loreley en gitarist Paulo Bouwman in de Zin Harderwijk

Zangeres en violiste Loreley en gitarist Paulo Bouwman treden vrijdagavond 11 november op in Harderwijk.

Loreley is het muzikale alter-ego van zangeres en violiste Renske Wassink. In 2008 behaalde zij haar bachelor jazz zang aan Codarts Rotterdam.

De naam Loreley is afkomstig uit een Germaanse mythe, waarin een nimf met gouden haren vanaf een rots aan de oever van de Rijn zeelui betovert met haar zang. De zeelieden raakten zo bedwelmd dat ze met hun schepen te pletter voeren tegen de rotsen. Ook deze Loreley belooft dat haar muziek haar publiek niet onberoerd zal laten. Ze brengt deze avond een mooi programma vol eigen werk, van melancholische jazz ballads tot zonnige popliedjes waar je veel invloeden uit Afrika in terug hoort.

Dat doet ze samen met haar vaste gitarist Paulo Bouwman. Paulo is geboren in het Portugese Tavira. Hij kwam op negenjarige leeftijd naar Nederland. Paulo leerde in zijn jeugd veel instrumenten te bespelen, waaronder gitaar, piano, cavaquinho (een soort ukelele), drums, saxofoon en de basgitaar. In 2013 behaalde Paulo zijn bachelor gitaar (Braziliaans/jazz) aan Codarts Rotterdam. Naast latin, pop en jazz, is Paulo vooral heel actief in de Kaap Verdische muziekscene, waar zijn moeder vandaan komt en Paulo nog regelmatig naartoe reist.

Het optreden is in Centrum de Zin (hoek Stationslaan-Verkeersweg) en begint om 20.15 uur. Zaal open: 19.30 uur. Toegang: 7 euro.