Zanger en tekstschrijver Jan van Piekeren is eindelijk de schaamte voorbij

Nu mag iedereen echt alles van hem weten. Met zijn rauwe, doorleefde stem, neemt hij je mee in zijn wereld. Hij wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, al meer dan 15 jaar zijn muzikale wederhelft. 

Voor de VPRO-docuserie “De Voorstraat” schreef hij de titelsong!

Met indringende teksten en een onnavolgbare dictie, en hoe dan ook recht uit en in het hart gaat VAN PIEKEREN de confrontatie met het publiek aan. ‘Uw Hoofdsponsor’ is een voorstelling met een inhoudelijke kop en staart, onderkoelde humor, heel veel gevarieerde muziek, koortjes, maar bovenal: Nederlandstalige teksten die ergens over gaan.

“Utregticana van de bovenste plank”.

Na de voorstellingen ‘De Verdieping’ en ‘Lijf en Rauw’, vreet VAN PIEKEREN zich in de nieuwe voorstelling ‘Uw Hoofdsponsor’ bij de luisteraars naar binnen. Rücksichtlos!
 
Alweer 20 jaar geleden deed Jan zijn eerste pogingen om met zijn creatieve talenten zijn brood te verdienen. In 1993/1994 deed hij mee met Camerretten en het Amsterdams Kleinkunstfestival. Hij schreef de Rockmusical Nu’javu en was 2 jaar columnist voor Industrial Power waar hij de laatste bladzijde vulde met “Berichten uit de jungle”.
 
Negen jaar was hij tekstschrijver en zanger in de Utrechtse Nederlandstalige popband Overlast, waarmee hij door heel Nederland heeft opgetreden en support acts heeft verzorgd voor o.a. De Dijk en IOS. Met Overlast heeft hij de CD “Voel en Zie” gemaakt en de DVD “Zinderen” en opgetreden in “Spijkers met koppen” en “TROS muziekcafé”.

“De Verdieping” was het eerste album onder zijn eigen naam. De opvolger “Lijf & Rauw” bevat o.a. de titelsong voor de VPRO-documentaire-reeks “De Voorstraat.

Het is optreden is in De Zin, vrijdag 13 januari 2017 om 19.00 uur