YVI en Old Vintage Club in De Zin

De Zwolse singer & songwriter Diederick Brandsma treedt vrijdagavond 12 april op in Centrum de Zin. Precies een dag eerder komt het debuutalbum uit van zijn band YVI.

Brandsma was twee weken terug nog te zien in de documentaire ‘Soort van hetzelfde’ op NPO2. 

Ook verscheen toen over hem een artikel in de Stentor. Daarin vertelt hij hoe hij zichzelf gitaar leerde spelen door goed te kijken naar video’s op YouTube. Vorig jaar studeerde de 25-jarige Fries studeerde af aan het Rotterdamse conservatorium. Hij ambieert een carrière als singer & songwriter. Diederick Brandsma schrijft zelf zijn songteksten, die hij op een folkachtige manier brengt, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. Een beetje in de sfeer van Damien Rice, Bon Iver, Glen Hansard en David Gray. Melancholische luisterliedjes dus, met een verhaal dat nogal eens gaat over onzekerheid, twijfel en verdriet.

In het voorprogramma treedt The Old Vintage Club op. De Harderwijkse vijfmans-plus-één-vrouw-band ontstond vorig jaar vanuit de Popschool Harderwijk, waar de bandleden aanvankelijk los van elkaar weer hun liefde voor de muziek en hun instrument hadden opgepakt. Er volgde een vliegende start, nadat ze hun eerste open luchtconcert op het Strandeiland bij Walhalla hadden gegeven. The Old Vintage Club bestaat uit Henk van Driel (drums), Ab Drijver (basgitaar), Hugo Migchelsen (akoestische en elektrische gitaar), Timme van der Wurf (elektrische gitaar), Hans van Berkel (zang) en Anne-Marie Schoonwater (toetsen).

De muziekavond in Centrum de Zin (hoek Verkeersweg-Stationslaan) begint om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Kaarten: 7,50 euro.