Winnaar landelijke finale Streetwisecup 2023

Stichting Beweeg naar Toekomst zet gemeente Harderwijk op de kaart met overwinning tijdens landelijke finale van de Streetwisecup. Op zaterdag 24 juni heeft Stichting Beweeg naar Toekomst tijdens de landelijke finale van de Streetwisecup op sportpark Alliance in Roosendaal een indrukwekkende prestatie neergezet.

Onder leiding van ex-profvoetballer Nassim el Ablak wist het team uit Harderwijk in een zenuwslopende finale tegen Oosterhout de beker mee naar huis te nemen, na een bloedstollende strafschoppenserie

Het team uit Harderwijk had al laten zien wat ze in huis hadden tijdens de regiofinale, waarin ze ongeslagen bleven. Deze sterke reeks zetten ze voort tijdens de landelijke finale, waarmee ze niet alleen zichzelf, maar ook de gemeente Harderwijk trots maakten. Het succes van deze prestatie was een resultaat van teamwork en gezamenlijke inzet. Onze jongeren uit de wijk waren aanwezig om onze jongens vol enthousiasme aan te moedigen, en hun steun heeft een onschatbare bijdrage geleverd aan ons succes.

Streetwise Cup 2023
 
De finaledag was een spectaculair evenement waarbij de 27 teams arriveerden in hun eigen touringcars. Dit grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland bereidt zich voor op de spannende finaledag. Van de 6500 kinderen die het afgelopen jaar de voorrondes en halve finale op hun Krajicek playground en/of Cruyff Court speelden, waren slechts 7 finalisten (Categorie U15) overgebleven. Allen streden ze om de eerste plek en als beloning mochten ze deelnemen aan de grootste straatvoetbalcompetitie van Nederland, FC Straatleague.
 
Equality

Gedurende het evenement stond equality centraal. Trainer Nassim had vooraf duidelijk gemaakt dat iedereen in het team gelijkwaardig is. Respect naar elkaar en naar de tegenstander was een essentieel onderdeel van hun spel. Tijdens de wedstrijd benadrukte trainer Nassim het belang van een hand geven na een overtreding of aan het einde van de wedstrijd. Hoewel sommige spelers minder speeltijd kregen, leverde uiteindelijk iedereen een belangrijke bijdrage aan het teamproces. Het was opmerkelijk dat een niet-basisspeler zelfs de wedstrijd in de finale besliste. Dit bewees maar weer dat, ongeacht de speeltijd, elk teamlid van cruciaal belang is om uiteindelijk de eerste plaats van Nederland te behalen. Equality speelde een cruciale rol in het creëren van een gelijke en inclusieve omgeving, waarin iedereen de kans kreeg om te schitteren. Deze kernwaarde wordt ook binnen onze stichting hoog in het vaandel gedragen, en we zijn verheugd dat deze waarde centraal stond tijdens het toernooi, aldus Achraf Agarmaoine.
 
Als kers op de taart mogen de spelers in september deelnemen aan de voorrondes van de grootste straatvoetbalcompetitie van Nederland, FC Straatleague. Een prijs die werd uitgereikt door de welbekende en inspirerende Soufian Touzani, die een voorbeeld is voor vele van onze jongens. Als beloning voor hun fantastische prestatie werd de volgende dag een welverdiende barbecue georganiseerd. Het was een dag vol viering, waarin we samen met onze jongens konden genieten van hun succes en hen konden bedanken voor hun toewijding en inzet.
 
Stichting Beweeg naar Toekomst is trots op de prestaties van het team en wil graag  RIchard kraijceck foundation, Johancruijf foundation,  FC straat en SSNB bedanken voor het mogelijk maken van dit fantastisch toernooi. Dankzij jullie steun en betrokkenheid hebben wij de kans gekregen om onze jongeren te inspireren en te begeleiden naar een onvergetelijke ervaring. Deze overwinning bewijst dat hard werken, teamwork en gelijke kansen essentieel zijn voor het bereiken van grote hoogten. We zijn vastberaden om ons werk voort te zetten en jongeren te inspireren om te blijven bewegen naar een succesvolle toekomst. Mis geen enkele update over onze ontwikkelingen en volg ons op onze social media-kanalen! Instagram of Facebook.

Streetwise Cup 2023