Wilt u Doortraproutes testen in Harderwijk?

De Fietsersbond zoekt oudere fietsers om een nieuwe Doortraproute te testen in de gemeente Harderwijk. Doortraproutes zijn fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer. 

De routes zijn mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en over relatief veilige wegen en kruispunten

De fietsersbond wil er op deze manier achter komen of fietsers de routes aantrekkelijk en veilig vinden.

Wanneer zijn de testdagen?
U kunt de route testen van 7 tot en met 9 juli. Dat kan alleen, of gezellig met uw familie, vrienden of bijvoorbeeld uw fietsclub. Hoe meer testers zich aanmelden, hoe beter de routes straks zijn!

Meld u aan en maak kans op een cadeaubon
Wilt u de route uitproberen? Meld u zich dan aan bij de Fietsersbond, via www.fietsersbond.nl/testfietsen. U mag zich ook voor andere routes opgeven. Na aanmelding krijgt u een beschrijving van de route die u wilt testen. Ook krijgt u een link naar een vragenlijst om uw mening over de route te geven. Onder de testfietsers verloten ze per route een cadeaubon van 20 euro.

‘Doortrappen’ is een landelijk programma
De Doortraproutes worden gemaakt door de Fietsersbond in opdracht van de provincie Gelderland. Het is onderdeel van het landelijke programma ‘Doortrappen’. Dit programma heeft het doel om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Sinds 2021 zijn er al 9 Doortraproutes. In dit voorjaar komen er nog 7 routes bij. Kijk voor meer informatie op www.fietsersbond.nl/doortraproutes.