Willian Kroeze doet mee aan muskathlon om geld op te halen voor Compassion

Willian Kroeze uit Harderwijk hoopt in juni 2020 mee te gaan doen aan een muskathlon in Indonesië. Een muskathlon is een sportieve uitdaging die je aangaat voor het goede doel. Het goede doel wat zij heeft gekozen is Compassion, hier hoopt zij € 10.000,- voor op te halen. Willian organiseert daarom de komende tijd allerlei activiteiten om geld in te zamelen.

Willian heeft voor het goede doel gekozen omdat Compassion zich richt op medische zorg, eten, drinken en onderwijsmogelijkheden voor kinderen.

Compassion wil kinderen bevrijden van armoede in Jezus naam. De zorg wordt verleend vanuit plaatselijke kerken en geeft zo steun aan meer dan 2 miljoen kinderen. Compassion richt zich bewust op de kinderen, zodat zij op kunnen groeien tot zelfstandige volwassenen die op hun beurt de gemeenschap kunnen veranderen. "Ik heb voor dit doel gekozen omdat ik vind dat ieder kind in de wereld kansen verdient. Kansen die hier in Nederland veelal zo vanzelfsprekend zijn, maar daar geenszins. Daar worden kinderen bijvoorbeeld voor een dollar per dag verhuurd in de prostitutie of zijn ze gedwongen kinderarbeid te verrichten, aldus Willian".

"Tijdens een weekend van de vrouwenorganisatie Arise werd de oproep gedaan om op te staan voor gerechtigheid en te doen wat bij je past en bij mij past zo’n sportieve uitdaging. Zelf loop ik hard bij de Maxima loopgroep in Harderwijk. Jarenlang heb ik niet de gezondheid gehad om dit te kunnen doen door een auto-ongeluk en nu ik weer genezen ben zijn die kansen er juist wel. Ik wil juist mijn dankbaarheid voor mijn herkregen gezondheid inzetten voor dit goede doel. Je kunt de wereld niet in je eentje redden, maar je kunt wel doen wat je is gegeven om te doen."

Acties en doneren
Het is de bedoeling dat iedere muskathleet 10.000 euro inzameld. Puur voor het goede doel. De reis bekostigen we zelf. Om dit geld in te zamelen heb ik al een verkoopactie gehouden met HopTaartenshop. Ik ga nog een workshop Indisch koken houden met Gea en Gerda Doppenberg van kapsalon Outline, en een workshop fotografie met je mobiel in samenwerking met KH fotografie.

Op vrijdagavond 17 april is er een grote verkoopactie in samenwerking met de hervormde gemeente Hierden van zakken potgrond, deze worden bij je thuisbezorgd in Harderwijk en Hierden. Ook komt er nog een verkoopactie aan in samenwerking met slagerij Van de Beek. Alle acties zijn te volgen op mijn Facebook-pagina. Daarnaast zijn giften welkom via de site: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2680/willian-kroeze.html.
 
Op vrijdagavond 3 april is er een benefiet optreden van Matthijn Buwalda in ’t Visnet in Harderwijk. De avond start om 19.30 uur. Matthijn Buwalda is een bekende Nederlandse kleinkunst artiest. Hij verzorgt avondvullend programma vol met verhalen en liedjes uit zijn theatershows. De kaarten kosten 12,50 pp (kinderen tot 12 jaar 7,50) incl koffie met wat lekkers en zijn te koop via williankroeze@infracom.info of via 06-28817801.

Beide zijn eveneens nog te gebruiken voor verdere vragen over de muskathlon of Compassion.