Willem van Twillert donderdag 18 augustus op Harderwijker Bätz-orgel

Op donderdag 18 augustus speelt de Amersfoosrse organist Willem van Twillert op het Bätz-orgel in de Grote Kerk van Harderwijk met een zeer divers programma. â€‹Hij speelde al vaker in Harderwijk en nam daar, samen met enkele anderen, een DVD en CD’s op.

Van Twillert studeerde aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam orgel en piano bij Piet Kee en Willem Brons. Hij specialiseerde zich in oude muziek bij o.a. Gustav Leonhardt en volgde cursussen bij Klaas Bolt en Daniel Roth.

Bestudering van 18e-eeuwse Duitse muziek leidde tot zijn eerste compositorische activiteiten, vooral gebaseerd op het koraal. De laatste jaren legt hij zich meer en meer toe op het componeren, niet alleen voor orgel, maar ook voor kamermuziekensembles. Bij een compositieconcours in Kampen won hij de publieksprijs. Van Twillert is organist te Amersfoort.

Willem van Twillert orgel concert Harderwijk

Het concert in Harderwijk bevat oorspronkelijke orgelstukken, maar ook bewerkingen van andere muziek. Tot die laatste groep behoren bv het koraal ‘Wohl mir das ich Jesum habe’ uit cantate 147 en het Agnus Dei uit de Hohe Messe van Bach en de Arrival of the Queen of Sheba van Händel. Ook de bekende Canon van Pachelbel is voor orgel bewerkt. Oorspronkelijk voor orgel zijn wel de werken van Max Reger, die 100 jaar geleden overleed: Enkele orgelkoralen een Scherzo en een Fuga. Daarnaast speelt van twillert nog een Concerto van Walther en hij eindigt met zijn eigen Toccata over ‘Wilt heden nu treden’.

Meer informatie: website (www.harderwijk-orgel) of op facebook (Harderwijk Bätz-orgel)
 
  • Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur.
  • Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open.
  • De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-). Voor de prijs van € 1,- is een programmaboekje met toelichtingen bij alle concerten te verkrijgen.
  • Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.