Willeke Smits opent met bijzonder programma orgelserie in Harderwijk

Donderdag 13 juli wordt het eerste orgelconcert in de zomerserie 2023 in de Grote Kerk van Harderwijk gegeven door de Willeke Smits. Zij speelde reeds meerdere malen in Harderwijk en wist van elke avond een groot feest te maken.

Ze begint haar in concert meteen stevig met een Triosonate van Johann Sebastian Bach. Uit de Barok speelt zij ook nog een concerto van Walther

Maar verder heeft zij wat onbekende muziek van eveneens onbekende componisten op het programma staan: Een Preludium van Kolb, psalmbewerkingen van Hurlebusch (rond 1800) en Ad Wammes (2015), het galante Thema met variaties van JH Knecht en ook een eigen compositie. Ze besluit met twee werken van J.L. Krebs.

Willeke Smits studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies.

Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze is organist van de Hooglandse Kerk in Leiden, waar ze een tweetal fraaie orgels ter beschikking heeft. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Willeke bracht diverse cd’s uit (orgelwerken van Hendrik Andriessen, orgelwerken Johann Gottfried Walther en ‘Happiness’).
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 9,-
Parkeren kan (gratis) op het Kerkplein.
Verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl en op facebook: Harderwijk Bätzorgel