Willeke Smits met Happiness op Harderwijker orgel

Op donderdag 11 augustus concerteert de Utrechtse organiste Willeke Smits op het Bätz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk. 

En ze doet dat met een bijzonder programma: Dat geldt zeker de compositie Happiness, die Ad Wammes vorig jaar ter gelegenheid van haar verjaardag maakte: een heerlijk meeslepend stuk.

Maar dat is zeker niet het enige: wat te denken van de Holbein Suite van Edvard Grieg, niet voor orgel gemaakt, maar het klinkt er wel schitterend op. Verder kunt u luisteren naar een tweetal vrolijke concerten van Johann Walther, enkele trio’s van Max Reger en de afsluiting met de Fantasie en Fuga in g, één van Bach’s grootse werken, mag er ook zijn.

Willeke Smits debuteert in Harderwijk, maar heeft haar sporen al verdiend. Ze studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies (koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge).

Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze is cantor-organist van de Tuindorpkerk in Utrecht, waar ze het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk bespeelt. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Willeke bracht diverse cd’s uit (orgelwerken van Hendrik Andriessen, orgelwerken Johann Gottfried Walther en ‘Happiness’).
  • Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open.
  • De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-). 
  • Parkeren kan op het Kerkplein.
Verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl en op facebook: Harderwijk Bätzorgel