Wiene en Tiemie Franken 60 jaar getrouwd

Maandag 25 april vierde het echtpaar Franken - Boonen hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek.

Levensloop bruidspaar Wiene en Tiemie Franken

Het echtpaar heeft elkaar in Hierden ontmoet. Wiene is van beroep metselaar geweest en jaren koster van de Nederlandse hervormde kerk in Hierden.

Het echtpaart houdt beide van zingen. Tiemie heeft jarenlang bij Euodia en de Veluwse Koren gezongen, nu is ze nog lid bij Euodia. Wiene zong bij het Hierdense Mannenkoor. Wiene is als kind begonnen op de trommelclub en heeft daarna totdat gezondsproblemen optraden trombone gespeeld bij muziekvereniging Kunst na Arbeid.

Ze hebben samen 4 kinderen (tweeling erbij) gekregen waarvan de oudste zus is overleden in 1993. Helaas heeft zij maar 31 jaar mogen worden.

Jarenlang gingen ze met Pasen en Pinksteren naar de camping, maar ook dit is gestopt wegens gezondheidsproblemen van Wiene. Tiemie is elke dag in de tuin of moestuin te vinden en geniet hiervan, maar het wordt haar ook wel eens teveel. Helaas kan Wiene ook niet meer veel meehelpen in de tuin.

Ze hebben 11 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen, waarvan de jongste is nog geen maand oud.

Echtpaar Franken Boonen