Wethouder Christianne van der Wal uit Harderwijk benoemd tot lid van landelijk Hoofdbestuur VVD

21 mei 2016 is Christianne van der Wal op het partijcongres van de VVD in Leeuwarden, benoemd tot lid van het hoofdbestuur van de VVD. 

Zij gaat zich inzetten voor de portefeuille Talentmanagement en Opleiding.  De afgelopen jaren is zij, naast haar wethouderschap, al actief geweest voor het opleidingsinstituut van de VVD, de Haya van Somerenstichting.

Christianne gaat als aanvulling op haar wethouderschap in Harderwijk in het landelijke hoofdbestuur.  Met deze stap bevestigt zij duidelijk de keuze voor de lokale politiek. "Als lid van het hoofdbestuur ben ik verantwoordelijk voor talent en opleiding. Dat betekent dat ik zelf niet als politica landelijk actief kan worden". "Ik ben helemaal op mijn plek in Harderwijk en Hierden, en wil heel graag een volgende periode doorgaan als wethouder. Er zijn hier in de gemeente Harderwijk nog zoveel uitdagingen ambities die ik wil vervullen, en ik beleef enorm veel plezier aan het dagelijks werk als wethouder. De fase van mijn gezin, met vier jonge kinderen, is ook een reden dat ik graag dichtbij huis blijf".

Beide functies zijn overigens goed te combineren. Het hoofdbestuur kost enkele uren per week, waarvan veel in de avond, en op zaterdagen. Christianne krijgt er energie van; "Het is een onbetaalde functie, die je prima kunt vervullen naast het wethouderschap. Ik vind het eigenlijk een enorme uitdaging om de komende jaren de landelijke partij te combineren met lokaal bestuur!"

Christianne van der Wal