Werkzaamheden komende periode in het Boulevard gebied Harderwijk

De komende periode worden er verschillende werkzaamheden in het Boulevardgebied uitgevoerd. Van het plaatsen van damwanden tot het verwijderen van bomen en struiken. Van archeologische onderzoek tot het (ver)leggen van kabels en leidingen. Hieronder een overzicht.

Damwanden Vissershaven

Op dit moment worden damwanden langs een deel van de kade in de Vissershaven (zijde Havendam) geplaatst. Na de intocht van Sinterklaas (na 12 november 2016) start de aannemer met de aanleg van de twee beweegbare bruggen, die de nieuwe Strandboulevard verbinden met het Dolfinariumterrein en het toekomstige gebied ‘Kop van de Stadswerven’. In verband met de werkzaamheden wordt de Vissershaven vanaf medio november tot 1 april 2017 afgesloten voor al het vaarverkeer. De werkzaamheden aan de burg over de Vissershaven duren tot eind mei 2017. De werkzaamheden aan de burg richting het Dolfinariumterrein duren tot en met juli 2017. 

Verwijderen van groen

Afgelopen week is gestart met het kappen en rooien van bomen en struiken in het Boulevardgebied. Het gaat hierbij om bomen en struiken, die tussen en om de parkeerterreinen staan. In verband met de veiligheid en het voorkomen van schade aan auto’s kan het voorkomen dat er een gering aantal parkeerplekken op de parkeerterreinen in het Boulevardgebied tijdelijk buiten gebruik zijn. Naar verwachting worden de kapwerkzaamheden eind oktober afgerond.

Archeologisch onderzoek

Na de herfstvakantie start het archeologisch onderzoek bij de Vischpoort. Aan de hand van archeologische proefsleuven wordt bepaald welke archeologische resten op deze locatie precies zitten en in welke staat deze zich bevinden. Het onderzoek richt zich met name op de laad- en lossteiger, ook wel havenbrug, die vroeger vanaf de Vischpoort in zee stak. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt een rapport opgesteld en een advies gegeven over het behoud en bescherming van eventuele vondsten. Na het afronden van het archeologisch onderzoek start de aannemer met de plaatsing van de damwanden voor de brughoofden voor de brug tussen de Vischpoort en het Dolfinarium.

Riolering, kabels & leidingen

Na de herfstvakantie start de aannemer ook met het (ver)leggen van riolering, kabels, leidingen en nieuwe (tijdelijke) bestrating in het westelijk deel van het Boulevardgebied (tussen de Vischpoort en de Bruggestraat). Voor de uitvoering van deze (en de toekomstige) werkzaamheden wordt een omleidingsroute op de Strandboulevard gemaakt.

Overlast onvermijdelijk

Bij de uitvoering van de werkzaamheden treffen we zo veel mogelijk maatregelen om het gebied bereikbaar, toegankelijk en veilig te houden. Helaas is bouwhinder voor inwoners, ondernemers en bezoekers onvermijdelijk. Denk hierbij aan verkeersomleidingen, bouwhekken rondom bouwterreinen, bouwverkeer en geluids- en triloverlast. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij doen samen met de marktpartijen onze uiterste best om dit tot een minimum te beperken.

Werktijden

De aannemers werken op de Strandboulevard in principe overdag van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Tussen 06.30 en 07.00 uur kunnen zij beginnen met voorbereidende (geluidsarme) werkzaamheden. De werkzaamheden vinden niet in het weekend plaats, tenzij wij dit vooraf aan de omgeving hebben gemeld.


Wij staan u graag te woord

Heeft u vragen of klachten over de werkzaamheden? Neem contact met ons op. Dat kan via ons klantencontactcentrum, telefoonnummer 0341 – 743 840. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ernstige problemen lossen we zo snel mogelijk op. Minder dringende zaken plannen wij in. Ook schade kunt u via dit nummer melden. Meer informatie kunt u ook vinden www.waterfrontharderwijk.nl/werkzaamheden.