Wereldwijde Alpha-Promotie ook in Harderwijk

Deze maand gaat een wereldwijde promotie van start van de Alpha cursussen. In Harderwijk en Hierden wordt hier op ingehaakt met posters, spandoeken en aankondigingsborden en  een folder met alle Alpha’s van dit seizoen. 

Op een 5 tal plaatsen starten  nieuwe Alphacursussen. Ook starten er 2 Alpha-Youth cursussen en een Alpha Business voor ondernemers.

De afgelopen jaren namen enkele duizenden Harderwijkers al deel en wereldwijd meer dan 11 miljoen mensen.

Waarom een Alpha Cursus?

De Alphacursus  is voor veel mensen een zoektocht naar zingeving   en geloof. Door de tradities, de tijd en de drukte heen zijn veel mensen kwijt geraakt waar het in het geloof om gaat. We geloven wel dat er "iets" is ….maar veel verder komen we niet. Of we hebben een christelijke opvoeding gehad, maar door de moeite van het leven en/of nare ervaringen zijn we ergens blijven steken en is ons geloof meer een groot vraagteken dan een uitroepteken.
 

Alpha biedt een frisse en eigentijdse gelegenheid om  te ontdekken wat uw persoonlijk geloof inhoudt en wat God voor u wil betekenen.

In een ongedwongen sfeer is er ruimte voor ontmoeting (samen eten), informatie (een korte inleiding over een thema) en uitwisseling (kleine groepen waarin alle ruimte is voor gesprek en vragen).
Uit de enthousiaste reacties die aan het eind van de cursus gegeven worden, blijkt dat de 11 avonden en de zaterdag dat de cursus duurt een waardevolle tijdsinvestering is.

Reacties  als: "Ik heb antwoorden gevonden op vragen waar ik lang mee gezeten heb" of "Mijn geloof heeft nu pas inhoud gekregen"  tot  "Ik heb ontdekt wat bidden is en ook ervaren dat het werkt, God  hoort naar ons", zijn geen uitzondering.


Jolanda, een andere deelnemer vertelde het volgende:

De Alphacursus heeft mijn leven erg veranderd. Zo was ik vroeger nooit tevreden met wat ik had en erg materialistisch. Had ik altijd het gevoel dat ik wat miste in mijn leven, maar ik niet wist wat. Dat is tijdens de Alphacursus langzaam veranderd toen ik me begon te realiseren dat ik God in mijn leven miste, zijn leiding, zijn steun en zijn kracht. 

Ik heb veel obstakels moeten overwinnen om me hier helemaal aan te kunnen overgeven. Waarschijnlijk ook omdat ik in een totaal niet-gelovige omgeving ben opgegroeid en niet wist wat het betekent om christen te zijn. Nu Hij eenmaal in mijn leven is, verander ik steeds meer, van binnen uit. Niet omdat dat moet (dat was ook mijn vooroordeel in het begin), maar omdat ik dat wil.

Ook in mijn omgeving merken mensen dat ik veranderd ben en nog steeds verander. Ik heb het gevoel een tweede kans te hebben gekregen en die grijp ik met beide handen aan. Dus als je ook zoekende bent en de drempel om een kerk binnen te stappen is nog te hoog, dan is de Alphacursus een goede keus om je zoektocht te beginnen. - Jolanda
 

HOE  WERKT DE ALPHACURSUS

De avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur. Over een thema zoals: waarom bidden?  Het christelijk geloof lijkt zo saai en oninteressant. Kan God je helpen en leiden? etc. In kleine groepen is er daarna gelegenheid om door te praten over alle  vragen die de inleiding oproept en de ervaringen te delen.

Alpha is ook een cursus om vrienden te maken tijdens het eten en de gesprekken die gevoerd worden. Op de volgende sites vind u informatie over tijd, plaats van Alpha cursussen in Nederland en de regio:
www.alphacurs.nl , www.alphaharderwijk.nl en www.geloveninharderwijk.nl